Vilgain Musztarda – pełnotłusta, bez konserwowania chemicznego i z omega-3
Vilgain Musztarda – pełnotłusta, bez konserwowania chemicznego i z omega-3
Inni kupują razem
Vilgain Musztarda - musztarda z odtłuszczonych nasion o korzystnym składzie kwasów tłuszczowych
Tradycyjna pełnotłusta musztarda wyprodukowana z drobno zmielonych, beztłuszczowych nasion gorczycy białej (Sinapis alba) i brązowej (Brassica juncea). Zawartość tłuszczu jest ważnym wskaźnikiem jakości. Olej występujący w nasionach gorczycy ma korzystny pod względem odżywczym skład, gdyż zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym omega‑3. Do mikroelementów należą selen, magnez, żelazo i kwas foliowy.
VilgainMusztarda pełnotłusta nie zawiera glutenu ani syntetycznych barwników. Jasnożółty kolor musztardy pochodzi z kurkumy. Musztarda nie zawiera chemicznych konserwantów, a jej przyjemnie ostry smak doskonale uzupełnia smak mięsa. Nadaje się również do przygotowania sosów sałatkowych, sosów czy dipów.
Vilgain Musztarda w punktach:
- musztarda wytwarzana z nasion beztłuszczowych
- zawiera kwasy omega‑3 i mikroelementy
- bez syntetycznych barwników i chemicznych konserwantów
- przyjemnie ostry smak, świetny do mięsa, do dressingów, sosów i dipów
100 g | |
Wartość energetyczna | 418 kJ / 100 kcal |
Tłuszcze | 5,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 7,3 g |
- w tym cukry | 5 g |
Białko | 5,6 g |
Sól | 2,8 g |
Składniki
Woda pitna, gorczyca (18 %), ocet alkoholowy, cukier, sól, mieszanka przypraw, kurkuma.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze do 25 ºC.
- Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 10 ºC.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.