Vilgain Olej z awokado BIO – aromatyczny, nierafinowany, pochodząy ze szlachetnych odmian Hass i Fuerte
Vilgain Olej z awokado BIO – aromatyczny, nierafinowany, pochodząy ze szlachetnych odmian Hass i Fuerte
Vilgain Olej z awokado BIO - olej z odmian Hass i Fuerte idealny do kuchni na ciepło i na zimno.
Vilgain Olej z awokado BIO jednej odmiany nierafinowany ma bardzo łagodny smak i jest świetnym pomocnikiem w kuchni.
Jedne z najsmaczniejszych odmian
Olej pochodzi z odmian awokado Hass i Fuerte, które należą do najsmaczniejszych, a także mogą pochwalić się zawartością potasu i witamin, zwłaszcza witaminy E, która pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym. Olej ten ma również wysoką zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
Wysoka temperatura dymienia
Dzięki wysokiemu punktowi dymienia (ok. 200 °C) nadaje się do gotowania na ciepło i na zimno. Możesz go używać na przykład do pieczenia lub do skrapiania sałatek.
Vilgain Olej z awokado BIO w punktach:
- olej z awokado Hass i Fuerte
- delikatny smak
- zawiera witaminy i minerały
- wysoka temperatura dymienia
- nadaje się do kuchni na ciepło i na zimno
Składniki
100% organiczny olej z awokado (odmiana Hass i Fuerte).
Kraj pochodzenia: Kenia
Tabele kaloryczne
100 ml | |
Wartość energetyczna | 3370 kJ / 805 kcal |
Tłuszcz | 91 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 68 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 10 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem światła i powietrza.
- Nie przechowywać w lodówce.
- Dokładnie zamknąć butelkę.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.