Jeśli lubisz szybkie przepisy, to słone ciasto jest właśnie dla Ciebie. Wszystko jest po prostu ułożone w formie i upieczone. Jeśli chcesz, aby było bardziej chrupiące i przypieczone, możesz zostawić je dłużej w piekarniku. Jest pyszne.
1 porcja zawiera.
- 384,8 kcal
- 26,6 g węglowodanów
- 25,6 g tłuszczów
- 9,2 g białka
Na 4 porcje
- 1 ciasto francuskie
- 1 łyżka oleju z awokado
- 1 cebula
- 4 pomidory koktajlowe
- 100 g gorgonzoli
- sól himalajska
- suszony czosnek
- pieprz
Przygotowanie
-
Wlej trochę oleju do okrągłego naczynia do zapiekania, ułóż posiekaną cebulę, pomidory i gogonzolę.
-
Dopraw solą i pieprzem oraz posypa suszonym czosnkiem. Przykryj ciastem francuskim i docisnij boki ciasta do krawędzi.
-
Pieknij w temperaturze 190°C przez 30‑40 minut.
-
Smacznego!