Vilgain Whey Protein – wysoka zawartość białka i BCAA, słodzony stewią, ultrafiltrowany w niskiej temperaturze
Vilgain Whey Protein – wysoka zawartość białka i BCAA, słodzony stewią, ultrafiltrowany w niskiej temperaturze
Inni kupują razem
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Z rośliny stewii uzyskujemy wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.
✅ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza |
Bezpieczeństwo |
Bezpieczeństwo |
Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Słodycz |
Słodycz |
Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom |
Mikrobiom |
Nie ma negatywnego wpływu na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Serwatka o wysokiej czystości z Holandii
Do oddzielania serwatki używamy ultrafiltracji w niskich temperaturach. Mleko przechodzi przez membrany, które zatrzymują tylko większe cząsteczki białka. Uzyskane białko jest skoncentrowane i czyste, zawiera cenne frakcje, takie jak wzmacniająca odporność α/ß-laktoglobulina, chroniąca przed infekcjami immunoglobulina G i pochłaniająca żelazo laktoferyna.
Maksymalna użyteczność
dla organizmu
Białko serwatkowe ma podobnie doskonałą biodostępność jak mięso, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, w tym BCAA i leucyny. Aminokwasy te są ważnymi elementami budulcowymi stymulującymi wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe | Cukier i syntetyczna sukraloza | Syntetyczny acesulfam‑K i sukraloza | Syntetyczna sukraloza |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
Naturalny aromat z prawdziwych składników | Syntetyczne środki aromatyzujące | Syntetyczne środki aromatyzujące | Syntetyczne środki aromatyzujące |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Delikatna ultrafiltracja w niskich temperaturach | Nieznany | Nieznany | Nieznany |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Holandia | Nieznany | Nieznany | Nieznany |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Brak | Barwniki syntetyczne, emulgatory, sól | Emulgatory, sól, środki przeciwzbrylające | Barwniki syntetyczne |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Whey Protein może być przyjmowany o każdej porze dnia. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia i chce się dobrze odżywiać. Zdecydowanie nie jest przeznaczone tylko dla kulturystów.
Jak korzystać z białka?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Wyższa zawartość laktozy | Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) | Wyższa zawartość laktozy |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
68 – 77% | 79 – 80 % | 76 - 79 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
6,9 – 7,1 % | 1,1 – 2,2 % | 6,7 - 6,9 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
9,6 – 14 % | 4 – 4,3 % | 6,9 - 7,3 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Instantyzowany koncentrat białka serwatkowego (mleko) 91,58 %, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca: guma guano, sól morska, barwnik: karmel 0,5 %, substancja słodząca: stachioglikozydy.
Jakość składników
- 1x dobrze
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 98% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy z drzew orzechowych.
Składniki
Ultrafiltrowany instantyzowany koncentrat białka serwatkowego 85% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), mleko pełne mleko w proszku*, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, mielony cynamon 1,3%, karmel (cukier) 0,7%, sól himalajska, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x uważaj
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów drzewnych i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, suszone mleko mleko pełne*, sól himalajska, karmel (cukier) 0,7%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego instantyzowany 88% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), pasta z orzeszków ziemnych w proszku(orzeszki ziemne) 6,5%, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, sól himalajska 0,9%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x dobrze
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego instantyzowany 88% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko mleko pełne*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany instantyzowany koncentrat białka serwatkowego 82% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko mleko pełne* 10%, mieszanka przypraw chai (mielony cynamon, suszony imbir*, kardamon*, ziele angielskie*, gałka muszkatołowa*, goździki*, czarny pieprz*) 3%, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, mielona wanilia, słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów drzewnych i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Instantyzowany koncentrat białek serwatkowych(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 83%, pełne mleko w proszku* 10%, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalne aromaty, barwnik: karmel 1,3%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 92% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), śmietanka arachidowa w proszku 5%, sól himalajska, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzechy.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 98% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, kakao w proszku*, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy z drzew orzechowych.
Składniki
Ultrafiltrowany instantyzowany koncentrat białka serwatkowego 84% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowany banan w proszku 4,5%, pełne mleko w proszku*, naturalny aromat: czekolada; banan, substancja zagęszczająca: guma guar, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 1,2%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów drzewnych i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 97% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko*, naturalny aromat, proszek buraczany, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy z drzew orzechowych.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 95% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 96% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), bezglutenowa mąka owsiana*, cynamon*, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać orzeszki ziemne i orzechy z drzew orzechowych.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 92% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku* 4%, śmietanka z orzeszków ziemnych w proszku 3%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
* z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzechy.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego instantyzowany 86% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), banan liofilizowany w proszku 6%, mleko suszone mleko mleko pełne*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego instantyzowany 86% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), pełne mleko w proszku*, liofilizowane mango w proszku 5%, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 3x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany instantyzowany koncentrat białka serwatkowego 83% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), mleko pełne mleko w proszku*, liofilizowana truskawka w proszku 4%, naturalny aromat, liofilizowany banan w proszku 3%, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
83% ultrafiltrowany instantyzowany koncentrat białka serwatkowego(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), pełne mleko w proszku*, naturalny aromat: biała czekolada; orzech laskowy, substancja zagęszczająca: guma guar, mielona wanilia, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
*Pochodzi z upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego 100% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1654 kJ / 396 kcal | 496 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,4 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 5,8 g | 1,7 g |
- w tym cukry | 5,8 g | 1,7 g |
Białko | 78 g | 23 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1623 kJ / 384 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 8 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,4 g | 1,6 g |
Węglowodany | 9 g | 2,7 g |
- w tym cukry | 8,8 g | 2,6 g |
Błonnik | 2,4 g | 0,7 g |
Białko | 67,8 g | 20,3 g |
Sól | 0,55 g | 0,17 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1621 kJ / 384 kcal | 486 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,6 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 13,4 g | 4 g |
- w tym cukry | 10,7 g | 3,2 g |
Błonnik | 3,2 g | 1 g |
Białko | 66 g | 19,8 g |
Sól | 0,50 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1622 kJ / 384 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,6 g | 1,4 g |
Węglowodany | 11,3 g | 3,4 g |
- w tym cukry | 10,6 g | 3,2 g |
Błonnik | 2,8 g | 0,8 g |
Białko | 67,9 g | 20,4 g |
Sól | 0,52 g | 0,16 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1636 kJ / 387 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,5 g | 1,4 g |
Węglowodany | 12 g | 3,6 g |
- w tym cukry | 10,3 g | 3,1 g |
Błonnik | 2,9 g | 0,9 g |
Białko | 68,3 g | 20,5 g |
Sól | 0,51 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1647 kJ / 390 kcal | 494 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,6 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 5,9 g | 1,8 g |
Białko | 74 g | 22 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Aminokwasy egzogenne | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy warunkowo niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy endogenne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1645 kJ / 389 kcal | 494 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,7 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 5,6 g | 1,7 g |
Białko | 75 g | 22,5 g |
Sól | 0,53 g | 0,16 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1644 kJ / 389 kcal | 493 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,6 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,5 g | 1,3 g |
Węglowodany | 6,8 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,8 g | 1,8 g |
Białko | 75 g | 23 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1651 kJ / 391 kcal | 495 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,6 g | 1,4 g |
Węglowodany | 6,8 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,5 g | 1,9 g |
Białko | 76 g | 23 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1587 kJ / 376 kcal | 476 kJ / 113 kcal |
Tłuszcz | 6,6 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,5 g | 1,3 g |
Węglowodany | 10,6 g | 3,2 g |
- w tym cukry | 9,1 g | 2,7 g |
Błonnik | 3 g | 0,9 g |
Białko | 67 g | 20,1 g |
Sól | 0,50 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1647 kJ / 390 kcal | 494 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,4 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 6,7 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,1 g | 1,8 g |
Białko | 76 g | 23 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1626 kJ / 385 kcal | 488 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,6 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,2 g |
Węglowodany | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,8 g | 1,7 g |
Białko | 74 g | 22,2 g |
Sól | 2 g | 0,6 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1640 kJ / 389 kcal | 492 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 7,9 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,4 g | 1,6 g |
Węglowodany | 10,7 g | 3,2 g |
- w tym cukry | 9,5 g | 2,9 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,7 g |
Białko | 67,4 g | 20,2 g |
Sól | 0,56 g | 0,17 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1630 kJ / 386 kcal | 489 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 8,1 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,3 g | 1,6 g |
Węglowodany | 10 g | 3 g |
- w tym cukry | 8,7 g | 2,6 g |
Błonnik | 3,6 g | 1,1 g |
Białko | 66,7 g | 20 g |
Sól | 0,54 g | 0,16 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1612 kJ / 381 kcal | 484 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5 g | 1,5 g |
Węglowodany | 10 g | 8 g |
- w tym cukry | 8 g | 2,4 g |
Białko | 68 g | 20 g |
Sól | 0,53 g | 0,16 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1473 kJ / 348 kcal | 442 kJ / 105 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 5,1 g | 1,5 g |
- w tym cukry | 5,1 g | 1,5 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,7 g |
Białko | 68,3 g | 20,5 g |
Sól | 1,4 g | 0,41 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1562 kJ / 370 kcal | 469 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 6,4 g | 1,9 g |
- w tym cukry | 6,2 g | 1,9 g |
Błonnik | 2,3 g | 0,7 g |
Białko | 70,9 g | 21,3 g |
Sól | 1,8 g | 0,53 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1580 kJ / 374 kcal | 474 kJ / 112 kcal |
Tłuszcz | 7 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,7 g | 1,4 g |
Węglowodany | 8,1 g | 2,4 g |
- w tym cukry | 7,6 g | 2,3 g |
Błonnik | 2,9 g | 0,9 g |
Białko | 68,2 g | 20,5 g |
Sól | 0,82 g | 0,25 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1635 kJ / 387 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 5,7 g | 1,7 g |
- w tym cukry | 5,7 g | 1,7 g |
Białko | 77 g | 23 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1563 kJ / 370 kcal | 469 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g | 1,2 g |
Węglowodany | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,7 g | 1,7 g |
Błonnik | 2,3 g | 0,69 g |
Białko | 71 g | 21 g |
Sól | 1,5 g | 0,46 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,7 g |
Leucyna | 11,4 g |
Lizyna | 10,1 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,4 g |
Treonina | 7,6 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 5,5 g |
Kwas asparaginowy | 11,8 g |
Kwas glutaminowy | 18,8 |
Glicyna | 1,9 g |
Prolina | 6,4 g |
Seryna | 5,4 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Stosowanie
- Dodać 1 miarkę (30 - 33 g) koncentratu białka serwatkowego do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszać.
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania aktywnej masy mięśniowej.
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 200 ml wody lub mleka i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Żywność, z substancjami słodzącymi.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Uwaga
- Żywność zawierająca cukier i substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.