Vilgain Lactose Free Whey Protein – 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

Vilgain Lactose Free Whey Protein – 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach
za 3 dni
W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku
Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.
Serwatka o wysokiej czystości
Do oddzielania serwatki stosujemy niskotemperaturowy proces ultrafiltracji. W tym procesie mleko przechodzi przez membrany z małymi porami, które zatrzymują większe cząsteczki białka, podczas gdy woda i inne małe jony przechodzą przez nie. Uzyskane w ten sposób białko jest wysokiej jakości, skoncentrowane i wolne od niepożądanych zanieczyszczeń.
Delikatna metoda przetwarzania pozwala zachować cenne frakcje białkowe. Są to wzmacniające odporność ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina oraz chroniące organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi Immunoglobulina G. Ostatnim, ale nie mniej ważnym składnikiem jest laktoferyna, która poprawia wchłanianie żelaza.
Łatwo przyswajalny, bez laktozy
Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, ale nadal zachowaliśmy doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki temu nawet osoby nietolerujące laktozy lub będące na diecie FODMAP mogą cieszyć się białkiem. Jest ono jednak odpowiednie dla wszystkich, którzy chcą ułatwić sobie trawienie.
Maksymalna użyteczność dla organizmu
Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co plasuje je w czołówce produktów odpowiednich dla ludzkiego organizmu. Jest doskonale przyswajalne i bogate w niezbędne aminokwasy, w tym aminokwasy rozgałęzione BCAA z leucyną. Te aminokwasy odgrywają kluczową rolę w stymulowaniu wzrostu i regeneracji mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie do manipulowania smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii lub kakao.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.
✅ glikozydy stewiolowe | ❌ sukraloza |
Bezpieczeństwo |
Bezpieczeństwo |
Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie |
Pochodzenie |
Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz |
Słodycz |
Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom |
Mikrobiom |
Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Lactose free Whey Protein możesz spożywać o każdej porze dnia. Odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.
Jak stosować białko?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein | Vilgain® Białko serwatkowe | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych trawą z wolnego wybiegu | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega-3 | Niższa zawartość kwasów omega-3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy | Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
68 - 78% | 74 - 77% | 83 - 85% | 74 - 77% |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
5,7 - 7,7% | 6,9 - 7,1% | 0,6 - 1,4% | 6,7 - 6,9% |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
7,2 - 14% | 9,6 - 14% | 4 - 4,3% | 6,9 - 7,3% |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 99,4%*, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 95,5%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 94,2%, odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 97,1%, naturalny aromat, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1612 kJ / 381 kcal | 484 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 5,8 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,4 g | 1,1 g |
Węglowodany | 7,4 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 6,6 g | 2 g |
Białko | 75 g | 23 g |
Sól | 1,1 g | 0,33 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1622 kJ / 384 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 7,2 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 6,5 g | 2 g |
Błonnik | 1,7 g | 0,5 g |
Białko | 73,9 g | 22,2 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1627 kJ / 385 kcal | 488 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 5,8 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,4 g | 1 g |
Węglowodany | 10 g | 3 g |
- w tym cukry | 8,7 g | 2,6 g |
Białko | 73 g | 22 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1638 kJ / 387 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 6 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,5 g | 1,1 g |
Węglowodany | 6,8 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,8 g | 2 g |
Białko | 76,5 g | 23 g |
Sól | 0,40 g | 0,12 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 saszetkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.