Vilgain Lactose Free Whey Protein ⁠–⁠ 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

Vilgain Lactose Free Whey Protein ⁠–⁠ 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

Ulepszona receptura
Białka smakowe o gęstszej konsystencji i lepszym smaku 👌
krem waniliowy
Krem waniliowy
Ulepszona receptura
143
1443
109,99 zł
100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku

Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.

Serwatka o wysokiej czystości

Do oddzielania serwatki stosujemy niskotemperaturowy proces ultrafiltracji. W tym procesie mleko przechodzi przez membrany z małymi porami, które zatrzymują większe cząsteczki białka, podczas gdy woda i inne małe jony przechodzą przez nie. Uzyskane w ten sposób białko jest wysokiej jakości, skoncentrowane i wolne od niepożądanych zanieczyszczeń.

Delikatna metoda przetwarzania pozwala zachować cenne frakcje białkowe. Są to wzmacniające odporność ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina oraz chroniące organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi Immunoglobulina G. Ostatnim, ale nie mniej ważnym składnikiem jest laktoferyna, która poprawia wchłanianie żelaza.

1. Ultrafiltracja Większe cząsteczki tłuszczu, laktozy i minerałów są usuwane z koncentratu.

2. Stężenie W przefiltrowanej mieszaninie stężenie białek wzrasta pod wpływem ciśnienia.

3. Suszenie W celu usunięcia wilgoci, mieszanina jest delikatnie suszona w niskiej temperaturze do postaci proszku.

Łatwo przyswajalny, bez laktozy

Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, ale nadal zachowaliśmy doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki temu nawet osoby nietolerujące laktozy lub będące na diecie FODMAP mogą cieszyć się białkiem. Jest ono jednak odpowiednie dla wszystkich, którzy chcą ułatwić sobie trawienie.

Maksymalna użyteczność dla organizmu

Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co plasuje je w czołówce produktów odpowiednich dla ludzkiego organizmu. Jest doskonale przyswajalne i bogate w niezbędne aminokwasy, w tym aminokwasy rozgałęzione BCAA z leucyną. Te aminokwasy odgrywają kluczową rolę w stymulowaniu wzrostu i regeneracji mięśni.

Jakość białka (DIAAS*) %

Wołowina

110

Koncentrat białka serwatkowego

107

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.

Naturalny kolor i smak

Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie do manipulowania smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii lub kakao.

Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii

Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?

Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.

✅ glikozydy stewiolowe ❌ sukraloza
Bezpieczeństwo
Bezpieczeństwo
Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie
Pochodzenie
Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz
Słodycz
Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom
Mikrobiom
Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Superżywność odpowiednia dla każdego

Vilgain Lactose free Whey Protein możesz spożywać o każdej porze dnia. Odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.

Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej Z powodu stresu fizycznego dochodzi do uszkodzenia tkanki mięśniowej, którą białko pomaga następnie naprawić i zwiększyć jej objętość.

Spalanie tłuszczu
Przy deficycie kalorycznym konieczne jest zwiększone spożycie białka, aby zapobiec utracie mięśni. Białko zapewnia również dobre odżywianie.

Vital Health
Białka są budulcem do tworzenia tkanek i pomagają utrzymać ciało w dobrej kondycji.

Jak stosować białko?

Przygotuj pyszny shake
Dodaj wodę i gotowe w pół minuty.

Wzbogać swoje jedzenie
Zwiększysz zawartość białka i dodasz smaku.

Ponad 200 przepisów
W sekcji z przepisami znajdziesz inspiracje na wiele białkowych smakołyków.

Porównaj Vilgain® białka

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Vilgain® Białko serwatkowe Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate Vilgain® Lactose free whey protein
Mleko
Mleko
Mleko
Mleko
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów karmionych trawą z wolnego wybiegu Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Wyższa zawartość kwasów omega-3 Niższa zawartość kwasów omega-3
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Wyższa zawartość laktozy Wyższa zawartość laktozy Niska zawartość laktozy (maks. 1%) Bez laktozy (maks. 0,04%)
Białko
Białko
Białko
Białko
68 - 78% 74 - 77% 83 - 85% 74 - 77%
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
5,7 - 7,7% 6,9 - 7,1% 0,6 - 1,4% 6,7 - 6,9%
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
7,2 - 14% 9,6 - 14% 4 - 4,3% 6,9 - 7,3%
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz

Składniki

Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 99,4%*, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu.

Składniki

Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 95,5%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.

*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.

Składniki

Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 94,2%, odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.

*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu.

Składniki

Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 97,1%, naturalny aromat, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1612 kJ / 381 kcal484 kJ / 114 kcal
Tłuszcz
5,8 g1,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
3,4 g1,1 g
Węglowodany
7,4 g2,2 g
- w tym cukry
6,6 g2 g
Białko
75 g23 g
Sól
1,1 g0,33 g

Tabele kaloryczne

100 g30 g
Wartość energetyczna1622 kJ / 384 kcal487 kJ / 115 kcal
Tłuszcz6,2 g1,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe3,6 g1,1 g
Węglowodany7,2 g2,2 g
- w tym cukry6,5 g2 g
Błonnik1,7 g0,5 g
Białko73,9 g22,2 g
Sól0,38 g0,11 g

Spektrum aminokwasów

100 g białka
Izoleucyna6,11 g
Leucyna9,1 g
Lizyna8,66 g
Metionina1,7 g
Fenyloalanina3,15 g
Treonina7,21 g
Tryptofan1,83 g
Walina6,12 g
Arginina2,6 g
Histydyna2,07 g
Alanina6,45 g
Kwas asparaginowy10,2 g
Glutamina16,83 g
Glicyna1,82 g
Prolina5,38 g
Seryna5,34 g
Tyrozyna3,83 g
Cysteina1,6 g

Tabele kaloryczne


100 g30 g
Wartość energetyczna1627 kJ / 385 kcal488 kJ / 116 kcal
Tłuszcz5,8 g1,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe3,4 g1 g
Węglowodany10 g3 g
- w tym cukry8,7 g2,6 g
Białko73 g22 g
Sól0,38 g0,11 g

Spektrum aminokwasów

100 g białka
Izoleucyna6,11 g
Leucyna9,1 g
Lizyna8,66 g
Metionina1,7 g
Fenyloalanina3,15 g
Treonina7,21 g
Tryptofan1,83 g
Walina6,12 g
Arginina2,6 g
Histydyna2,07 g
Alanina6,45 g
Kwas asparaginowy10,2 g
Glutamina16,83 g
Glicyna1,82 g
Prolina5,38 g
Seryna5,34 g
Tyrozyna3,83 g
Cysteina1,6 g

Tabele kaloryczne


100 g30 g
Wartość energetyczna1638 kJ / 387 kcal491 kJ / 116 kcal
Tłuszcz6 g1,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe3,5 g1,1 g
Węglowodany6,8 g2 g
- w tym cukry6,8 g2 g
Białko76,5 g23 g
Sól0,40 g0,12 g

Spektrum aminokwasów

100 g białka
Izoleucyna6,11 g
Leucyna9,1 g
Lizyna8,66 g
Metionina1,7 g
Fenyloalanina3,15 g
Treonina7,21 g
Tryptofan1,83 g
Walina6,12 g
Arginina2,6 g
Histydyna2,07 g
Alanina6,45 g
Kwas asparaginowy10,2 g
Glutamina16,83 g
Glicyna1,82 g
Prolina5,38 g
Seryna5,34 g
Tyrozyna3,83 g
Cysteina1,6 g
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 

Zalecenia producenta

  • Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.

Instrukcja użycia

  • Dodać 1 saszetkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
  • Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.

Instrukcja użycia

  • Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
  • Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.

Uwaga

  • Żywność zawierająca substancje słodzące.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
  • Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Napisz recenzję
4,3
300 ocena

Moje ulubione białko na świecie! Uwielbiam krem waniliowy! Używam go codziennie!

Niestety nie dla mnie. Nie znoszę białek słodzonych stewią, pieką mnie w język.

Prawdziwie bezlaktozowy

Najlepsze białko bez laktozy, bardzo za nie dziękuję :) cieszę się, że znowu je sprzedajecie, jeszcze lepsze niż było i mam nadzieję, że nie przestaniecie :)

20
odpowiedzianych pytań
Chciałbym zapytać, czy 7-letnie dziecko może go pić, a jeśli tak, to ile?
Witam, kiedy będzie dostępny?
Witam!!! Chciałbym zapytać, kiedy białka będą ponownie dostępne?
2
Witam, mogę zapytać kiedy białko będzie ponownie dostępne w smaku waniliowym?
2