Vilgain Grass-Fed Izolat białka – szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu
Vilgain Grass-Fed Izolat białka – szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu
Szybko wchłaniany i naturalnie słodzony izolat białka
Izolat serwatki klasy premium wykonany z naturalnych składników. Zawiera wspaniałe białka, w tym BCAA, które wspierają wzrost i utrzymanie mięśni, a dodatkowo są błyskawicznie dostarczane do mięśni. Bezsensowne, minimalne ilości węglowodanów i tłuszczów.
Z mleka krów hodowanych na wolnym wybiegu na holenderskich łąkach
Podstawą naszego izolatu jest wysokiej jakości serwatka. Pozyskujemy ją z mleka krów, które są karmione trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. Dzięki temu mleko to ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu z mlekiem krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.
Serwatka jest następnie filtrowana w niskich temperaturach, aby zapewnić pozostanie wartościowych frakcji białkowych. ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina przyczyniają się do lepszej odporności, Immunoglobulina G chroni organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi , a Laktoferyna poprawia wchłanianie żelaza do organizmu.
Maksymalna użyteczność dla Twojego organizmu
Twój organizm czerpie z białka serwatkowego maksimum korzyści. Ma ono doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Izolat białka serwatki
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.
Naturalny kolor i smak
Autentyczny i całkowicie naturalny smak z prawdziwych składników, takich jak kakao i liofilizowane owoce. Brak syntetycznych aromatów i barwników używanych do manipulowania smakiem i maskowania gorszych składników.
Przyjemnie słodki smak dzięki słodzikowi z liści stewii
Roślina stewii pozwala nam na produkcję wysokowartościowego słodzika zawierającego glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i można je uznać za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy? Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest obecnie najczęściej stosowanym sztucznym słodzikiem. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Inny potencjalny negatywny wpływ sukralozy dotyczy zmniejszenia ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, który wciąż udowadnia swoje znaczenie w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Łatwo strawny, niższa zawartość laktozy
Dzięki zaawansowanej filtracji nasz izolat zawiera 0,5% laktozy. Maksymalna górna granica to 1% laktozy. Białko jest dzięki temu łagodniejsze dla naszego trawienia.
Więcej białka, mniej tłuszczu i cukru
Izolat ma wyższą zawartość cennego białka i niższą zawartość tłuszczu, cukru i węglowodanów. Jedna porcja dostarcza tylko 108 kcal.
*Dotyczy przygotowanego napoju zawierającego 30 g białka i 250 ml wody.
Izolaty 90% nie istnieją
Na rynku można znaleźć izolaty, które według producenta zawierają 90% białka. Dlaczego nasz zawiera "tylko" 80%? Ponieważ podajemy wartości odżywcze takie, jakie są w rzeczywistości. Nie chcemy sztucznie zawyżać liczb na opakowaniu, podając wartości w suchej masie, co jest nie tylko nieprawidłowe, ale przede wszystkim nieuczciwe wobec naszych klientów.
Najlepszy shake po treningu i na diecie
Izolat wchłania się szybciej niż koncentrat ze względu na znacznie niższą zawartość tłuszczu i cukru. Dzięki temu jest idealnym wyborem po treningu siłowym, kiedy trzeba jak najszybciej uzupełnić zapasy białka.
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) | Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
79 – 80 % | 76 - 79 % | 68 – 77 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
1,1 – 2,2 % | 6,7 - 6,9 % | 6,9 – 7,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
4 – 4,3 % | 6,9 - 7,3 % | 9,6 – 14 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90,5% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku 6%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany izolat białka serwatkowego 89,5% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowany banan w proszku 5%, suszone mleko* mleko pełne, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko mleko pełne*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, mielona wanilia 0,6%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x w miarę ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna1565 | 1565 kJ / 369 kcal | 469 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 0,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 0,2 g |
Węglowodany | 3,5 g | 1,1 g |
- w tym cukry | 3,5 g | 1,1 g |
Błonnik | 2,3 g | 0,7 g |
Białko | 84,1 g | 25,2 g |
Sól | 0,49 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1574 kJ / 371 kcal | 472 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g | 0,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 0,3 g |
Węglowodany | 2,8 g | 0,8 g |
- w tym cukry | 2,1 g | 0,6 g |
Błonnik | 3 g | 0,9 g |
Białko | 84,3 g | 25,3 g |
Sól | 0,5 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1614 kJ / 380 kcal | 484 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g | 0,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g | 0,2 g |
Węglowodany | 7,3 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 6,2 g | 1,9 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,6 g |
Białko | 83,1 g | 25,1 g |
Sól | 0,5 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1588 kJ / 374 kcal | 477 kJ / 112 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 7 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,5 g | 1,7 g |
Błonnik | 1,9 g | 0,6 g |
Białko | 83,8 g | 25,1 g |
Sól | 0,5 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 miarkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Uwaga
- Żywność, zawierająca substancje słodzące.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.