Vilgain Grass-Fed Izolat białka ⁠–⁠ szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu

Vilgain Grass-Fed Izolat białka ⁠–⁠ szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu

Darmowa dostawa

Szybko wchłaniany i naturalnie słodzony izolat białka

Izolat serwatki klasy premium wykonany z naturalnych składników. Zawiera wspaniałe białka, w tym BCAA, które wspierają wzrost i utrzymanie mięśni, a dodatkowo są błyskawicznie dostarczane do mięśni. Bezsensowne, minimalne ilości węglowodanów i tłuszczów.

Z mleka krów hodowanych na wolnym wybiegu na holenderskich łąkach

Podstawą naszego izolatu jest wysokiej jakości serwatka. Pozyskujemy ją z mleka krów, które są karmione trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. Dzięki temu mleko to ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu z mlekiem krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.

Serwatka jest następnie filtrowana w niskich temperaturach, aby zapewnić pozostanie wartościowych frakcji białkowych. ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina przyczyniają się do lepszej odporności, Immunoglobulina G chroni organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi , a Laktoferyna poprawia wchłanianie żelaza do organizmu.

Zawartość frakcji białek zdrowotnych

Krowy na wolnym wybiegu na pastwisku przez większą część roku

Etyczna hodowla w lepszych warunkach niż w konwencjonalnych gospodarstwach rolnych

Maksymalna użyteczność dla Twojego organizmu

Twój organizm czerpie z białka serwatkowego maksimum korzyści. Ma ono doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.

Jakość białka (DIAAS*) %

Wołowina

110

Izolat białka serwatki

100

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.

Naturalny kolor i smak

Autentyczny i całkowicie naturalny smak z prawdziwych składników, takich jak kakao i liofilizowane owoce. Brak syntetycznych aromatów i barwników używanych do manipulowania smakiem i maskowania gorszych składników.

Przyjemnie słodki smak dzięki słodzikowi z liści stewii

Roślina stewii pozwala nam na produkcję wysokowartościowego słodzika zawierającego glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i można je uznać za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy? Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest obecnie najczęściej stosowanym sztucznym słodzikiem. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Inny potencjalny negatywny wpływ sukralozy dotyczy zmniejszenia ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, który wciąż udowadnia swoje znaczenie w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Sukraloza
Bezpieczeństwo Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Łatwo strawny, niższa zawartość laktozy

Dzięki zaawansowanej filtracji nasz izolat zawiera 0,5% laktozy. Maksymalna górna granica to 1% laktozy. Białko jest dzięki temu łagodniejsze dla naszego trawienia.

Więcej białka, mniej tłuszczu i cukru

Izolat ma wyższą zawartość cennego białka i niższą zawartość tłuszczu, cukru i węglowodanów. Jedna porcja dostarcza tylko 108 kcal.

24 g
Białko
1 g
Cukry
0,3 g
Tłuszcze

*Dotyczy przygotowanego napoju zawierającego 30 g białka i 250 ml wody.

Izolaty 90% nie istnieją

Na rynku można znaleźć izolaty, które według producenta zawierają 90% białka. Dlaczego nasz zawiera "tylko" 80%? Ponieważ podajemy wartości odżywcze takie, jakie są w rzeczywistości. Nie chcemy sztucznie zawyżać liczb na opakowaniu, podając wartości w suchej masie, co jest nie tylko nieprawidłowe, ale przede wszystkim nieuczciwe wobec naszych klientów.

Podajemy rzeczywistą zawartość białka w produkcie końcowym, a nie zawartość suchej masy

Do aromatyzowania używamy wyłącznie naturalnych składników, których jest więcej niż syntetycznych.

Najlepszy shake po treningu i na diecie

Izolat wchłania się szybciej niż koncentrat ze względu na znacznie niższą zawartość tłuszczu i cukru. Dzięki temu jest idealnym wyborem po treningu siłowym, kiedy trzeba jak najszybciej uzupełnić zapasy białka.

Bardzo szybkie wchłanianie Zawodnicy i sportowcy, którzy poważnie myślą o wzroście mięśni, skorzystają z szybkości wchłaniania białka.

Natychmiastowe wsparcie regeneracji Dzięki szybkiemu wchłanianiu, białko natychmiast zaczyna działać w celu naprawy włókien mięśniowych, zapewniając szybszą regenerację.

Świetny partner w diecie Minimalna zawartość tłuszczu i cukru zapewnia niską wartość energetyczną. A w diecie liczy się każda kaloria.

Porównaj Vilgain® białka

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate Vilgain® Lactose free whey protein Vilgain® Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein
Mleko
Mleko
Mleko
Mleko
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Wyższa zawartość kwasów omega‑3
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Niska zawartość laktozy (maks. 1%) Bez laktozy (maks. 0,04%) Wyższa zawartość laktozy Wyższa zawartość laktozy
Białko
Białko
Białko
Białko
79 – 80 % 76 - 79 % 68 – 77 % 69 – 78 %
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
1,1 – 2,2 % 6,7 - 6,9 % 6,9 – 7,1 % 5,7 – 7,7 %
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
4 – 4,3 % 6,9 - 7,3 % 9,6 – 14 % 7,2 – 14 %
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz

Składniki

Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90,5% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku 6%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x w miarę ok

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Ultrafiltrowany izolat białka serwatkowego 89,5% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowany banan w proszku 5%, suszone mleko* mleko pełne, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x w miarę ok

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżeniedla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x w miarę ok

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko mleko pełne*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, mielona wanilia 0,6%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x w miarę ok

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Tabele kaloryczne

100 g30 g
Wartość energetyczna15651565 kJ / 369 kcal469 kJ / 111 kcal
Tłuszcz1,5 g0,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g0,2 g
Węglowodany3,5 g1,1 g
- w tym cukry3,5 g1,1 g
Błonnik2,3 g0,7 g
Białko84,1 g25,2 g
Sól0,49 g0,15 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy półistotne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Tabele kaloryczne

100 g30 g
Wartość energetyczna1574 kJ / 371 kcal472 kJ / 111 kcal
Tłuszcz1,9 g0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g0,3 g
Węglowodany2,8 g0,8 g
- w tym cukry2,1 g0,6 g
Błonnik3 g0,9 g
Białko84,3 g25,3 g
Sól0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Tabele kaloryczne

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1614 kJ / 380 kcal484 kJ / 114 kcal
Tłuszcz
1,4 g0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,6 g0,2 g
Węglowodany
7,3 g2,2 g
- w tym cukry
6,2 g1,9 g
Błonnik
2,2 g0,6 g
Białko
83,1 g25,1 g
Sól
0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy półistotne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Tabele kaloryczne

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1588 kJ / 374 kcal477 kJ / 112 kcal
Tłuszcz
0,8 g0,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,2 g0 g
Węglowodany
7 g2,1 g
- w tym cukry
5,5 g1,7 g
Błonnik
1,9 g0,6 g
Białko
83,8 g25,1 g
Sól
0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 

Instrukcja użycia

  • Dodaj 1 miarkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.

Instrukcja użycia

  • Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.

Uwaga

  • Żywność, zawierająca substancje słodzące.
  • Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Domowy budyń białkowy o smaku waniliowo-bananowym

Domowy budyń białkowy o smaku waniliowo-bananowym

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
268 ocena

przeciętny izolat białka, niczym nie zachwyca ani nie obraża. Smak truskawkowy jest nadal rozczarowujący, banan jest bardzo perfumowany, ale da się pić. Chciałbym go pić codziennie, ale nie mogę powiedzieć, że smakowałby mi codziennie.

Piję truskawki. Bardzo dobre! Ale byłoby świetnie, gdyby wybór smaków był co najmniej tak dobry, jak w przypadku nieizolatów! Plíz, zbierz je razem! Chciałbym orzech laskowy, sernik jagodowy, karmel itp. Czekam z niecierpliwością!

Bardzo dobry w smaku. Lepszy z mlekiem niz z woda. Kawalki wanilii w srodku. Super sklad.

Po latach próbowania różnych białek, wegańskich i serwatkowych, jest to pierwsze, które nie wywołuje u mnie rozstroju żołądka. Bardzo dobrze miesza się z wodą i ma naturalny smak truskawkowy (moja opcja).

22
odpowiedziane pytania
Witam, czy istnieje wersja bezsmakowa?
Witam, mam pytanie. Jaka jest różnica między izolatem a klasycznym białkiem. Mam 17 lat, mam około 160 cm i 50 kg i jestem kobietą. Chciałabym nabrać więcej masy mięśniowej. Mam chłopaka, który ćwiczy i lubi białko z belki gimnastycznej, ale zawsze lubiłam waszą markę. Więc chcę zapytać, jakie są różnice i co byłoby lepsze na przykład dla mnie. Z góry dziękuję
Witam, mogę zapytać? Jaka jest zalecana dzienna dawka lub ile porcji dziennie mogę spożywać? Dziękuję
Witam, chciałbym zapytać o konsystencję białka. Jak wypada ono w porównaniu np. z izolatem firmy BioTech? Preferuję bardziej kremową konsystencję i obawiam się czy białko nie będzie zbyt wodniste. Dziękuję.