Vilgain Travel Probiotics – probiotyk drożdżowy, idealny dla osób podróżujących i przyjmujących antybiotyki, odporny na soki żołądkowe, stabilny temperaturowo

Vilgain Travel Probiotics – probiotyk drożdżowy, idealny dla osób podróżujących i przyjmujących antybiotyki, odporny na soki żołądkowe, stabilny temperaturowo
Probiotyki podróżne dla silnego mikrobiomu
Probiotyki są definiowane jako substancje wspierające prawidłowe funkcjonowanie mikrobiomu, więc probiotyki niekoniecznie są kulturami bakterii. Vilgain Travel Probiotics to czyste probiotyki drożdżowe z gatunku Saccharomyces Boulardii, które są bardziej stabilne termicznie i lepiej znoszą działanie soków żołądkowych w porównaniu do bakterii.
Jedyny rodzaj drożdży, który rozwija się w ludzkim organizmie ✅
Saccharomyces Boulardii to jedyne znane drożdże o działaniu probiotycznym [1], które rosną w temperaturze 37 °C - naturalnym środowisku ludzkiego organizmu [2]. Na przykład piwo, drożdże i inne źródła drożdży przeżywają w środowisku o temperaturze około 30 °C, dlatego też nie mają one właściwości probiotycznych w naszym organizmie.
100% skuteczności
podczas przyjmowania antybiotyków
W przeciwieństwie do konwencjonalnych probiotyków opartych na bakteriach kwasu mlekowego, które giną w kontakcie z antybiotykami w organizmie, Saccharomyces Boulardii nie wykazuje negatywnych reakcji na antybiotyki, a nawet może pochwalić się wysoką odpornością na soki żołądkowe [3], ze względu na swoją naturalną formę drożdży.
Kiedy jeszcze można stosować probiotyki z drożdży?
Najwyższa możliwa ochrona
przed czynnikami zewnętrznymi
Drożdże to żywe organizmy, które mogą ulegać stopniowej degradacji pod wpływem działania tlenu (utlenianie) i wilgoci (zwilżanie). Z tego powodu podczas opracowywania wybraliśmy opcje pakowania w blistry, aby chronić każdą kapsułkę oddzielnie przed wpływami zewnętrznymi.
Jak stosować i przechowywać probiotyki?
Probiotyki drożdżowe to żywe mikroorganizmy, które mogą utracić swoją jakość, jeśli nie są odpowiednio przechowywane.
Vilgain® Travel Probiotics | Vilgain® Probiotyki | Vilgain® Probiotics Complex |
Rodzaj |
Rodzaj |
Rodzaj |
Probiotyki drożdżowe | Probiotyki bakteryjne | Probiotyki bakteryjne |
Liczba szczepów |
Liczba szczepów |
Liczba szczepów |
1 | 7 | 15 |
JTK* / 1 kapsułka |
JTK* / 1 kapsułka |
JTK* / 1 kapsułka |
5 miliardów | 10 miliardów | 30 miliardów |
Prebiotyki / 1 kapsułka |
Prebiotyki / 1 kapsułka |
Prebiotyki / 1 kapsułka |
150 mg inuliny | 200 mg inuliny | 200 mg inuliny |
Odporność na soki żołądkowe |
Odporność na soki żołądkowe |
Odporność na soki żołądkowe |
Wysoki | Średni | Średni |
Wpływ antybiotyków |
Wpływ antybiotyków |
Wpływ antybiotyków |
ATB nie zmniejszają częstotliwości stosowania probiotyków | ATB zmniejszają częstotliwość stosowania probiotyków | ATB zmniejszają częstotliwość stosowania probiotyków |
Idealne zastosowanie |
Idealne zastosowanie |
Idealne zastosowanie |
Podczas podróży, przyjmowania antybiotyków lub zaburzonia mikrobiomu | Codzienna suplementacja kultur probiotycznych | Silniejsza wersja podstawowych probiotyków, po antybiotykach, na problemy trawienne |
Opakowanie |
Opakowanie |
Opakowanie |
Blistry po 30 kapsułek | Pudełko z 90 kapsułkami | Blistry po 60 kapsułek |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
*JTK = jednostki tworzące kolonie, tj. ilość mikroorganizmów
Składniki
Drożdże probiotyczne(Saccharomyces boulardii), inulina, substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu), ekstrakt z bambusa (krzemionka), kapsułka celulozowa, guma gellan, tlenek cynku.
Tabele kaloryczne
1 kapsułka | |
Saccharomyces boulardii | 5x10^9 JTK |
Inulina | 150 mg |
*JTK = jednostki tworzące kolonie
Dawkowanie: 1 kapsułka
Dawki w opakowaniu: 30
Zalecenia producenta
- Przyjmować 1 kapsułkę dziennie podczas posiłków.
- Zaleca się przyjmować co najmniej 1 tydzień przed planowanym wyjazdem do egzotycznych krajów.
Uwaga
- Suplement diety.
- Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki.
- Produkt nie zastępuje zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie nadaje się dla dzieci poniżej 3 roku życia.
- Aby zapewnić optymalną stabilność produktu, zalecamy przechowywanie go w lodówce.
- Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze pokojowej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.