81% Białko do pieczenia – mieszanka białek mleka zapewniająca doskonałe rezultaty podczas gotowania i pieczenia
81% Białko do pieczenia – mieszanka białek mleka zapewniająca doskonałe rezultaty podczas gotowania i pieczenia
Specjalna mieszanka proteinowa do gotowania i pieczenia
Wzbogać swoje muffiny, owsiankę lub sos o porcję wysokiej jakości białka? Dzięki białku Vilgain do gotowania. Zacznij gotować ze specjalnym, odpornym na wysokie temperatury białkiem z Danii o zawartości 81% białka mleka, które nadaje Twoim posiłkom niesamowitą teksturę i co najważniejsze - dawkę pełnowartościowego białka.
Białko mleka o doskonałej użyteczności
To, że jest to białko kulinarne, nie oznacza, że jest to produkt gorszej jakości. Po raz kolejny zadbaliśmy o jego jakość i pochodzenie. Białko mleka z Danii może pochwalić się pełnym spektrum aminokwasów, co gwarantuje bardzo wysoką użyteczność dla naszego organizmu.
Nawet nie rozpoznasz go w jedzeniu
Nie musisz się martwić, że Twoje jedzenie będzie smakować truskawkowo lub waniliowo z powodu dodanego białka. Białko ma neutralny smak i zapach i wtopi się w składniki tak, jakby zawsze tam było.
Idealnie delikatna tekstura
Potrawa będzie smakować i wyglądać najlepiej, gdy zastąpisz białkiem 15‑25% mąki, która w przeciwnym razie trafiłaby do produktu. Na pewno docenisz tego, że wystarczy kilka razy zamieszać warzechą lub łyżeczką i białko jest rozpuszczone. W przeciwieństwie do konwencjonalnego białka, nie zbija się ono w grudki ani nie żeluje po podgrzaniu.
Jaka jest różnica między białkami do pieczenia Vilgain®?
| Vilgain Białko do pieczenia | Vilgain Izolat białka do pieczenia | |
| Rodzaj białka | Mieszanka białek mleka | Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka |
| Pochodzenie mleka | Dania | Dania |
| Białko | 81 % | 87 % |
| Laktoza | Wyższa zawartość laktozy | Niższa zawartość laktozy |
| Zalecana ilość zamienników | 15‑25 % | do 30% |
| Smak i aromat | Bez smaku | Bez smaku |
| Zastosowanie | Do pieczenia i gotowania | Do pieczenia i gotowania |
Składniki
100 % białka mleka .
Kraj pochodzenia: Dania.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1549 kJ / 365 kcal |
Tłuszcze | 2,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 3,7 g |
- w tym cukry | 3,7 g |
| Białko | 81,7 g |
Sól | 1,7 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Aminokwasy egzogenne | |
| Izoleucyna | 4,5 g |
| Leucyna | 9,2 g |
| Lizyna | 8,4 g |
| Metionina | 2,2 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 4,3 g |
| Tryptofan | 1,5 g |
| Walina | 5 g |
| Aminokwasy półegzogenne | |
| Histydyna | 2,1 g |
| Arginina | 2,5 g |
| Aminokwasy endogenne | |
| Kwas asparaginowy | 8 g |
| Glutamina | 16,6 g |
| Glicyna | 1,5 g |
| Alanina | 3,6 g |
| Prolina | 6,4 g |
| Seryna | 4,3 g |
| Tyrozyna | 3,6 g |
| Cysteina | 1,3 g |
*Dotyczy zawartości aminokwasów w 100 g białka.
Instrukcje użytkowania
- Może zastąpić 15 - 25% mąki.
- Można dodawać do każdego gotowanego dania zgodnie z pożądanym smakiem.
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Uwaga
- Żywność.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.