Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy – puszysty spód do pizzy z Włoch, ręcznie robiony, odpowiedni również dla osób z dietą bezglutenową
Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy – puszysty spód do pizzy z Włoch, ręcznie robiony, odpowiedni również dla osób z dietą bezglutenową
Autentyczna włoska pizza bezglutenowa
Nawet osoby z celiakią mogą teraz cieszyć się pizzą, która smakuje jak w Neapolu. Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy są przeciwieństwem większości bezglutenowych ciast, które tworzą suchą i twardą skórkę. Stworzyliśmy spody, które są miękkie i puszyste. Co więcej, wyrabiamy ich ręcznie na obrzeżach Rzymu. Dzięki temu możesz cieszyć się ekskluzywną bezglutenową wersją tradycyjnego włoskiego przysmaku gotową w kilka minut.
Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem
Przygotowanie obiadu nie może być już prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz je razem w piekarniku w temperaturze 250‑330°C przez około 5‑7 minut.
Rozpakujesz opakowanie
Dodaj to, co chcesz
– 3 min –
Piec w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 250‑330°C i gotowe.
– 10 min –
Bezglutenowe, ale wciąż puszyste
Bezglutenowe wypieki mają złą reputację. Twarde i gęste ciasto rzadko zachwyci lub sprawi, że chce się go zjeść ponownie. W przypadku naszych bezglutenowych spodów do pizzy tak nie jest.
Mimo że zawiera ono mniej niż 20 ppm glutenu, jego konsystencja jest bardzo mięciutka.
Specjalna receptura z bezglutenową pszenicą w roli głównej
Baza składa się z zaledwie kilku wyselekcjonowanych składników, które razem tworzą unikalny profil smakowy.
Lokalna uprawa i produkcja rękodzielnicza
Podstawowe składniki są uprawiane lokalnie na farmie przez naszego dostawcę. Pszenica, gryka i kukurydza pochodzą z obszaru na wschód od Rzymu, w słonecznej Abruzji, regionie o wysokiej jakości gleby, gdzie odbywa się również rzemieślnicza obróbka pizzy.
Jaka jest różnica między naszymi spodami do pizzy?
Choć na pierwszy rzut oka może to nie być widoczne, nasze spody różnią się od siebie. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, co wpływa na teksturę i strawność ciasta.
Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Spody do pizzy grande | Vilgain® Ciasto na Pinsę | Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
okrągły | okrągły | wydłużony owalny do prostokątnego | okrągły |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
średnica 25 cm | średnica 32 cm | wymiary 35 x 19 cm | średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
cieńsze i chrupiące | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | cieńsze, lekko puszyste i chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
pszenna i semolina | pszenna, sojowa i ryżowa | pszenna, sojowa i ryżowa | bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydziana |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
standardowy czas wyrastania | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
maszynowe | ręczna | ręczna | rączne |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
piecyk elektryczny | piecyk na drewno | piecyk na drewno | piecyk elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Bezglutenowa skrobia pszenna, woda, skrobia kukurydziana, zakwas kukurydziany(woda, mąka kukurydziana), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, błonnik inulinowy (cykoria), emulgator: celuloza, dekstroza, skrobia modyfikowana, sól, mąka gryczana, błonnik psyllium, stabilizator: guma ksantanowa.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 3x w miarę ok
- 1x uważaj
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1101 kJ / 260 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 57 g |
- w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 1,3 g |
Instrukcje użytkowania
- Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku statycznym w temperaturze 250‑330°C przez około 5‑7 minut.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.