Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy ⁠–⁠ puszysty spód do pizzy z Włoch, ręcznie robiony, odpowiedni również dla osób z dietą bezglutenową

Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy ⁠–⁠ puszysty spód do pizzy z Włoch, ręcznie robiony, odpowiedni również dla osób z dietą bezglutenową

Autentyczna włoska pizza bezglutenowa

Nawet osoby z celiakią mogą teraz cieszyć się pizzą, która smakuje jak w Neapolu. Vilgain Bezglutenowe spody do pizzy są przeciwieństwem większości bezglutenowych ciast, które tworzą suchą i twardą skórkę. Stworzyliśmy spody, które są miękkie i puszyste. Co więcej, wyrabiamy ich ręcznie na obrzeżach Rzymu. Dzięki temu możesz cieszyć się ekskluzywną bezglutenową wersją tradycyjnego włoskiego przysmaku gotową w kilka minut.

Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem

Przygotowanie obiadu nie może być już prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz je razem w piekarniku w temperaturze 250‑330°C przez około 5‑7 minut.

Rozpakujesz opakowanie

Dodaj to, co chcesz

– 3 min –

Piec w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 250‑330°C i gotowe.

– 10 min –

Bezglutenowe, ale wciąż puszyste

Bezglutenowe wypieki mają złą reputację. Twarde i gęste ciasto rzadko zachwyci lub sprawi, że chce się go zjeść ponownie. W przypadku naszych bezglutenowych spodów do pizzy tak nie jest.

Mimo że zawiera ono mniej niż 20 ppm glutenu, jego konsystencja jest bardzo mięciutka. 

Specjalna receptura z bezglutenową pszenicą w roli głównej

Baza składa się z zaledwie kilku wyselekcjonowanych składników, które razem tworzą unikalny profil smakowy.

Włoska oliwa z oliwek zapewnia lepszy smak i przyjemną miękkość ciasta.

Bezglutenowa pszenica zapewnia teksturę wierną klasycznemu ciastu do pizzy.

Woda z wysokogórskich źródeł używana do produkcji jest krystalicznie czysta i wolna od zanieczyszczeń chemicznych.

Lokalna uprawa i produkcja rękodzielnicza

Podstawowe składniki są uprawiane lokalnie na farmie przez naszego dostawcę. Pszenica, gryka i kukurydza pochodzą z obszaru na wschód od Rzymu, w słonecznej Abruzji, regionie o wysokiej jakości gleby, gdzie odbywa się również rzemieślnicza obróbka pizzy.

Wszystkie składniki są pochodzenia włoskiego.

Tradycyjne ręczne wyrabianie ciasta zapewnia doskonałą teksturę.

Jaka jest różnica między naszymi spodami do pizzy?

Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice między naszymi spodami. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, a tym samym ich późniejsza tekstura i strawność.

Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Spody do pizzy grande Vilgain® Ciasto na Pinsę Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy
Kształt
Kształt
Kształt
Kształt
okrągły okrągły wydłużony owalny do prostokątnego okrągły
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
średnica 25 cm średnica 32 cm wymiary 35 x 19 cm średnica 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
cieńsze i chrupiące bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni cieńsze, lekko puszyste i chrupiące
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
pszenna i semolina pszenna, sojowa i ryżowa pszenna, sojowa i ryżowa bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydzana
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
standardowy czas narastania długi powolny wzrost długi powolny wzrost długi powolny wzrost
Obróbka
Obróbka
Obróbka
Obróbka
maszynowe ręczna ręczna rączne
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
piecyk elektryczny piecyk na drewno piecyk na drewno piecyk elektryczny
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz

Składniki

Bezglutenowa skrobia pszenna, woda, skrobia kukurydziana, zakwas kukurydziany(woda, mąka kukurydziana), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, błonnik inulinowy (cykoria), emulgator: celuloza, dekstroza, skrobia modyfikowana, sól, mąka gryczana, błonnik psyllium, stabilizator: guma ksantanowa.

Jakość składników

  • 1x dobrze
  • 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
  • 1x uważaj

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
1101 kJ / 260 kcal
Tłuszcz
2,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
57 g
- w tym cukry
2,7 g
Błonnik
3 g
Białko
0,5 g
Sól
1,3 g
Opakowanie: 225 g

Instrukcje użytkowania

  • Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku statycznym w temperaturze 250‑330°C przez około 5‑7 minut.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
  • Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,3
43 ocena

Najlepsze ciasto bezglutenowe jakie do tej pory próbowałam:)

Absolutnie pyszny smak

Nie widać, że pizza jest bezglutenowa, co jest dużym plusem, jest pięknie chrupiąca po upieczeniu

Fantastyczne ciasto. Próbowałem robić różne ciasta w domu dla mojej córki, ale to jest na najwyższym poziomie, miękkie, puszyste i pyszne

1
odpowiedziane pytanie
Witam Czy w opakowaniu są 2szt ciasta czy tylko 1szt? Dziękuję