Vilgain Borówki leśne liofilizowane – bogaty smak i aromat, delikatnie liofilizowany, wysoka zawartość błonnika
Vilgain Borówki leśne liofilizowane – bogaty smak i aromat, delikatnie liofilizowany, wysoka zawartość błonnika
Vilgain Borówki leśne liofilizowane - pachnące, smaczne borówki bogate w witaminy i minerały
Ciesz się (prawie) świeżymi borówkami nawet poza sezonem. Liofilizowane borówki smakują jak dojrzałe przez cały rok. Mogą wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno smakiem, jak i ładunkiem witamin, które nie ulegają zniszczeniu podczas liofilizacji (suszenia liofilizacyjnego).
Szybkie mrożenie pozwala zachować aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów
Jak właściwie działa proces liofilizacji? Jagody lub inne owoce (a nawet warzywa) są poddawane głębokiemu mrożeniu, a następnie powoli suszone w próżni w celu całkowitego usunięcia wody. Dzięki temu procesowi owoce odzyskują swoją typową lekkość i zachowują swój kolor, aromat i smak. Ponadto owoce są wypełnione witaminami, które są zachowane tak, jakby były świeże, ponieważ nie ma na nie wpływu ciepło. Borówki są cenione nie tylko za swój charakterystyczny profil smakowy, ale także za wysoką zawartość witaminy C, błonnika i innych korzystnych substancji, takich jak flawonoidy i antocyjany, które są przeciwutleniaczami korzystnymi dla zdrowia.
Wzbogacanie kaszek, jogurtów, musli, dekorowanie deserów lub zastępowanie świeżych owoców? Liofilizowane owoce mogą wszystko!
Owoce liofilizowane można stosować wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Można ich używać do dekoracji i aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli z mlekiem lub smoothie. Są również bardzo popularne wśród cukierników, ponieważ sprawiają, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Dzięki doskonałemu suszeniu borówki mogą być używane w całości lub rozgniatane między palcami, tworząc drobny proszek borówkowy. Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną doskonałą właściwość - po namoczeniu w wodzie pęcznieją i odzyskują swój pierwotny rozmiar i teksturę i będą nie do odróżnienia od klasycznych świeżych owoców.
Vilgain Borówki leśne liofilizowane w punktach:
- liofilizowane borówki
- zachowują swój kolor, aromat i smak
- zawierają witaminy i minerały
- do aromatyzowania kaszek, jogurtu, musli lub smoothies
- mogą być używane jako klasyczne świeże owoce
Składniki
Liofilizowane całe jagody (Vaccinium Myrtilius) 100%.
Kraj pochodzenia: Ukrajina.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | 50 g | |
Wartość energetyczna | 1557 kJ / 372 kcal | 779 kJ / 186 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g | 1,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0,1 g |
Węglowodany | 76 g | 38 g |
- w tym cukry | 62 g | 31 g |
Białko | 4,6 g | 2,3 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.