Vilgain Demi Glace – Mocny, wykwintny bulion z kości i mięsa, do 4 l sosu w jednym opakowaniu, bez konserwantów
Vilgain Demi Glace – Mocny, wykwintny bulion z kości i mięsa, do 4 l sosu w jednym opakowaniu, bez konserwantów
Vilgain Demi Glace - delikatna francuska baza do różnych sosów mięsnych, rybnych i warzywnych
Demi glace to gęsty, bogaty sos, który jest używany zwłaszcza w kuchni francuskiej, aby naturalnie wzmocnić smak potraw. Profesjonalni szefowie kuchni uwielbiają go za bogaty, intensywny i niepowtarzalny smak. Jest to wyjątkowo dobra baza do zup i sosów, do duszenia i duszenia i działa jako wszechstronny składnik do aromatyzowania każdego dania.
Wypróbuj nasz gotowy do użycia Demi Glace, korzystając z tradycyjnej receptury przygotowanej z lokalnych składników i dopraw swój posiłek jak w restauracji z gwiazdką Michelin. Z jednego opakowania można uzyskać do 8 litrów wyśmienitego smaku.
Gęsty bulion z wyłącznie lokalnych składników organicznych
...i ze składników, które naprawdę do niego należą. Na 1 litr produktu końcowego zużywa się co najmniej 1,1 kg mięsa wołowego i cielęcego oraz kości z lokalnych gospodarstw w Belgii. Gotuje się go przez 48‑72 godziny, wraz z dwukrotnie zagęszczonym przecierem pomidorowym, masłem, mąką, warzywami i ziołami. To wszystko. W składnikach nie ma soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Nawet używane warzywa są wysokiej jakości z lokalnych belgijskich gospodarstw, gdzie są również przetwarzane rzemieślniczo.
Wolno ciągniony bulion o wyjątkowo mocnym smaku
Vilgain Demi Glace nadaje potrawom głębszy i bogatszy smak i jest bardzo popularny wśród smakoszy. Jest bogaty w naturalne substancje z kości, bulionu i aromatycznych ziół, które mogą przyczynić się do smaku i wartości odżywczej potraw. Po wyjęciu z lodówki Demi Glace ma gęstą, galaretowatą konsystencję, która stopniowo mięknie pod wpływem ciepła.
Vilgain Demi Glace w punktach:
- mocno zredukowany bulion
- do 4 litrów pysznej bazy z jednego słoika
- według tradycyjnej receptury
- składniki pochodzące z lokalnych upraw w Belgii
- bogate w mikroelementy
- bez soli, wzmacniaczy smaku i konserwantów
Składniki
Woda, kości wołowe 40%, kości cielęce 25%, cebula, marchew, skórki wieprzowe 4%, seler, przecier pomidorowy (dwukrotnie zagęszczony), masło (z mleka), mąka (glutenowa), czosnek, zioła.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb oraz siarczynów i SO2.
Tabele kaloryczne
100 ml | |
Wartość energetyczna | 142 kJ / 33 kcal |
Tłuszcz | 0,23 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,2 g |
Węglowodany | 3,3 g |
- w tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 4,52 g |
Sól | 0,14 g |
Zalecenia dotyczące przygotowania:
- Zalecamy 1 łyżkę stołową demi glace do posmarowania mięsa (dawkowanie jest jedynie przybliżone i zależy od preferencji smakowych).
- Konsystencja zależy w dużej mierze od temperatury. Przechowywany w lodówce może tymczasowo przybrać konsystencję od syropowatej do galaretowatej.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.