Vilgain Filety z makreli w bio oliwie z oliwek extra virgin – delikatne kawałki mięsa, zrównoważone rybołówstwo, bogate w białko i kwasy omega-3
Vilgain Filety z makreli w bio oliwie z oliwek extra virgin – delikatne kawałki mięsa, zrównoważone rybołówstwo, bogate w białko i kwasy omega-3
Vilgain Filety z makreli w bio oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia - soczyste mięso w oliwie z oliwek extra virgin ze szczupaka oceanicznego
Makrela charakteryzuje się bardziej delikatnym i kruchym mięsem niż tuńczyk, a jednocześnie pełnym smaku i intensywnego aromatu. Oprócz wędzonego koloru może również nieco przypominać wędzoną makrelę z supermarketu.
Delikatne przetwarzanie przez rodzinną firmę
Ryba jest poławiana na obszarach wokół wybrzeża Hiszpanii, a po złowieniu podróżuje do nadmorskiego regionu La Rioja, gdzie jest przetwarzana przy użyciu tradycyjnych technik rzemieślniczych przez lokalną firmę z wieloletnim doświadczeniem. Pod koniec filety są krojone, umieszczane w szklance i pokrywane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby wzmocnić ich smak.
Wysoka zawartość białka i kwasów omega‑3
Makrela jest naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega‑3 i pełnowartościowego białka, którego zawartość wynosi 22 g na 100 g mięsa. Dostarcza również ważnych mikroelementów, takich jak potas, witamina A, selen i miedź. Jest jednak najbogatsza w witaminę B12, której zawartość przekracza 600% referencyjnej wartości spożycia.
W słoiku znajdziesz tylko rybę, olej z pierwszego tłoczenia i szczyptę soli. Żadnych substancji balastowych. Może być spożywany zarówno na ciepło, jak i na zimno i służy jako bogata w składniki odżywcze przekąska na tostach lub opiekanej bagietce.
Vilgain Filety z makreli w bio oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia w punktach:
- bardziej delikatne i kruche mięso niż tuńczyk
- pełny smak i intensywny aromat
- przetworzone przez rodzinną firmę z La Rioja
- źródło tłuszczów omega‑3 i białka
- wyjątkowo bogaty w witaminę B12
- czysta formuła zawierająca tylko 3 składniki
100 g | |
Wartość energetyczna | 1151 kJ / 277 kcal |
Tłuszcze | 21 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 22 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki
Makrela (Scomber scombrus), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sól.
*z rolnictwa ekologicznego
Słoik 190 g zawiera 125 g substancji stałych.
Kraj produkcji: Hiszpania.
Pochodzenie ryb: Morze Śródziemne i Morze Czarne (FAO 37), Środkowy Atlantyk (FAO 34), Północno‑Zachodni Pacyfik (61).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.