Vilgain Jeżyny liofilizowane – delikatnie liofilizowane, bogate w smak i aromat, bogate w witaminy i minerały
Vilgain Jeżyny liofilizowane - pachnące, smaczne jeżyny bogate w witaminy i minerały
Ciesz się (prawie) świeżymi jeżynami nawet poza sezonem. Jeżyny liofilizowane smakują jak dojrzałe przez cały rok. Mogą wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno smakiem, jak i ładunkiem witamin, które nie ulegają zniszczeniu w procesie liofilizacji (suszenia przez mrożenie).
Szybkie mrożenie pozwala zachować aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów
Jak właściwie działa proces liofilizacji? Jeżyny lub inne owoce (nawet warzywa) są poddawane głębokiemu mrożeniu, a następnie powoli suszone w próżni w celu całkowitego usunięcia wody. Dzięki temu procesowi owoce odzyskują swoją typową lekkość i zachowują swój kolor, aromat i smak. Ponadto owoce są wypełnione witaminami, które są zachowane tak, jakby były świeże, ponieważ nie ma na nie wpływu ciepło. Jeżyny zawierają witaminy (C, K, E), błonnik, minerały (potas lub mangan) i inne korzystne substancje, takie jak flawonoidy i antocyjany, które są przeciwutleniaczami korzystnymi dla zdrowia.
Jako dodatek do owsianki, jogurtu, musli, dekoracja deserów lub zamiennik świeżych owoców? Liofilizowane owoce mogą wszystko!
Owoce liofilizowane można stosować wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Można ich używać do dekoracji i aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli z mlekiem lub smoothie. Są również bardzo popularne wśród cukierników, ponieważ sprawiają, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Dzięki doskonałemu suszeniu jeżyny mogą być używane w całości lub rozgniatane między palcami, tworząc drobny proszek jeżynowy. Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną doskonałą właściwość - po namoczeniu ich w wodzie spęcznieją i odzyskają swój pierwotny rozmiar i teksturę i będą nie do odróżnienia od klasycznych świeżych owoców.
Vilgain Jeżyny liofilizowane w punktach:
- liofilizowane jeżyny
- zachowują swój kolor, aromat i smak
- zawierają witaminy i minerały
- do aromatyzowania kaszek, jogurtu, musli lub smoothie
- mogą być używane jako klasyczne świeże owoce
Składniki
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1385 kJ / 331 kcal | 416 kJ / 99,3 kcal |
Tłuszcz | 3,1 g | 0,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 0,1 g |
Węglowodany | 51 g | 15,3 g |
- w tym cukry | 29 g | 8,7 g |
Białko | 9 g | 2,7 g |
Sól | 0,03 g | 0,01 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.