Vilgain Jeżyny liofilizowane ⁠–⁠ delikatnie liofilizowane, bogate w smak i aromat, bogate w witaminy i minerały

Vilgain Jeżyny liofilizowane ⁠–⁠ delikatnie liofilizowane, bogate w smak i aromat, bogate w witaminy i minerały

Vilgain Jeżyny liofilizowane - pachnące, smaczne jeżyny bogate w witaminy i minerały

Ciesz się (prawie) świeżymi jeżynami nawet poza sezonem. Jeżyny liofilizowane smakują jak dojrzałe przez cały rok. Mogą wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno smakiem, jak i ładunkiem witamin, które nie ulegają zniszczeniu w procesie liofilizacji (suszenia przez mrożenie).

Szybkie mrożenie pozwala zachować aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów

Jak właściwie działa proces liofilizacji? Jeżyny lub inne owoce (nawet warzywa) są poddawane głębokiemu mrożeniu, a następnie powoli suszone w próżni w celu całkowitego usunięcia wody. Dzięki temu procesowi owoce odzyskują swoją typową lekkość i zachowują swój kolor, aromat i smak. Ponadto owoce są wypełnione witaminami, które są zachowane tak, jakby były świeże, ponieważ nie ma na nie wpływu ciepło. Jeżyny zawierają witaminy (C, K, E), błonnik, minerały (potas lub mangan) i inne korzystne substancje, takie jak flawonoidyantocyjany, które są przeciwutleniaczami korzystnymi dla zdrowia.

Jako dodatek do owsianki, jogurtu, musli, dekoracja deserów lub zamiennik świeżych owoców? Liofilizowane owoce mogą wszystko!

Owoce liofilizowane można stosować wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Można ich używać do dekoracji i aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli z mlekiem lub smoothie. Są również bardzo popularne wśród cukierników, ponieważ sprawiają, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Dzięki doskonałemu suszeniu jeżyny mogą być używane w całości lub rozgniatane między palcami, tworząc drobny proszek jeżynowy. Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną doskonałą właściwość - po namoczeniu ich w wodzie spęcznieją i odzyskają swój pierwotny rozmiar i teksturę i będą nie do odróżnienia od klasycznych świeżych owoców.

Vilgain Jeżyny liofilizowane w punktach:

  • liofilizowane jeżyny
  • zachowują swój kolor, aromat i smak
  • zawierają witaminy i minerały
  • do aromatyzowania kaszek, jogurtu, musli lub smoothie
  • mogą być używane jako klasyczne świeże owoce

Składniki

Liofilizowane jeżyny, całe kawałki(Rubus fruticosus) 100%.

Tabele kaloryczne

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1385 kJ / 331 kcal416 kJ / 99,3 kcal
Tłuszcz
3,1 g0,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,4 g0,1 g
Węglowodany
51 g15,3 g
- w tym cukry
29 g8,7 g
Białko
9 g2,7 g
Sól
0,03 g0,01 g
Opakowanie: 30 g

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
61 ocena

Doskonały jako dodatek do granoli, ciasteczek lub po prostu sam. Spektakularny i fino też. Uwielbiam to!

w smaku dobre, szkoda tylko, że połowa była na pył

Cześć Anton, nie powinieneś dostawać jeżyn w ten sposób :( Wysłałem Ci e-mail, aby sprawdzić, czy możemy razem przyjrzeć się produktowi. Miłego dnia

Świetnie! W owsiance lub tak po prostu!

Super chrupkość, zdecydowanie polecam.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.