Vilgain Kawałki czekolady ⁠–⁠ 250 g ⁠–⁠ bez dodatku cukru, wybrane ziarna kakao Criollo z Meksyku

Vilgain Kawałki czekolady ⁠–⁠ 250 g ⁠–⁠ bez dodatku cukru, wybrane ziarna kakao Criollo z Meksyku

Tradycyjna uprawa w starożytnej kolebce ziarna kakaowego

Ziarna kakaowca zbierane są na plantacjach w regionie Ticul w Meksyku. Region ten ma bogatą historię uprawy kakao - sięgającą cywilizacji Majów. Uprawiane jest tradycyjnie, delikatnie, bez użycia pestycydów i innych środków chemicznych. Dostarczają go zazwyczaj mniejsi, lokalni rolnicy, a jego uprawa wspiera bioróżnorodność, przyczyniając się do zrównoważonego rozwoju rolnictwa w tym rejonie.

Delikatnie uprawiane bez pestycydów i chemii

Wspieranie lokalnych rolników i zrównoważonego rolnictwa

Przetwarzane przez rodzinną firmę w Czechach według opatentowanej receptury

Najrzadsza odmiana Criollo

Vilgain Chocolate Chunks zawiera kakao Criollo, czyli najbardziej cenioną odmianę. Stanowi ona mniej niż 5% światowej produkcji. Jest niezwykle trudne w uprawie, ale jakość ziaren jest nieporównywalna z klasycznymi odmianami. Wciągają bogatym, kremowym smakiem bez goryczy, z szeroką gamą owocowych, orzechowych i korzennych nut smakowych.

Wspomaganie prawidłowej pracy układu pokarmowego

Czekolada jako świetne źródło błonnika? Nasza jest, i to tego prebiotycznego - inuliny. Nie jest on wchłaniany w jelicie cienkim, ale wędruje aż do jelita grubego, gdzie służy jako prebiotyk - pokarm dla pożytecznych bakterii. Zdrowy przewód pokarmowy wiąże się z mnóstwem innych korzyści zdrowotnych, jak również z optymalnym wchłanianiem składników odżywczych z pożywienia.

Opakowanie: 250 g
Opakowanie: 250 g
100 g
Wartość energetyczna
2159 kJ / 517 kcal
Tłuszcze
40 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
20 g
Węglowodany
16 g
- w tym cukry
13 g
Błonnik
34,2 g
Białko
6 g
Sól
0,07 g
100 g
Wartość energetyczna
2269 kJ / 547 kcal
Tłuszcze
46 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
28 g
Węglowodany
9 g
- w tym cukry
3 g
Błonnik
32,2 g
Białko
6 g
Sól
0 g

Składniki

Masło kakaowe, naturalny błonnik z korzenia cykorii, mleko pełne w proszku, naturalny błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt z wanilii.

Stała masa kakaowa minimum 33 %.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzechów, soi i glutenu.

Składniki

Masa kakaowa, masło kakaowe, naturalny błonnik z korzenia cykorii, naturalny błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy.

Zawartość suchej masy kakaowej w czekoladzie nie mniej niż 70 %.

Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi i glutenu.

Uwaga

  • Żywność, z substancjami słodzącymi.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze poniżej 26 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,6
87 ocena

Świetny do pieczenia... Czasami przejmuje kontrolę nawet tak po prostu.

Absolutnie pyszna czekolada.

doskonała do pieczenia w cieście (np. muffinów itp.) - czekolada bez cukru

To świetnie. Bez cukru. Żadnych klasycznych słodzików.

1
odpowiedziane pytanie
Czy składniki mąki kukurydzianej są wolne od GMO?