Vilgain Makaron semolinowy z grzybami – szybki i pożywny posiłek na każdą okazję, bogaty w białko, 100% naturalnych składników bez konserwantów

Vilgain Makaron semolinowy z grzybami – szybki i pożywny posiłek na każdą okazję, bogaty w białko, 100% naturalnych składników bez konserwantów
Inni kupują razem
Pełen białka i błonnika makaron z pieczarkami i borowikami
Szukasz inspiracji na obiad i nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie? Vilgain Mushroom Pasta to idealne rozwiązanie na odżywcze i smaczne danie, które można przygotować w kilka minut.
Wspaniały obiad w 15 minut
Naprawdę nie musisz się martwić o przygotowanie. Wystarczy patelnia lub garnek, odrobina oleju i wody. Zawsze możesz też wypróbować nasz bulion wołowy.
Rozgrzej 2 łyżki oleju
i wsyp naszą mieszankę
Dodaj 750 ml wody i dopraw solą
zgodnie z własnymi preferencjami
Gotuj we wrzącej wodzie
od czasu do czasu mieszając
– łącznie 15 min –
Długotrwała sytość i energia
Podstawowym składnikiem naszego makaronu jest semolina z pszenicy durum, ceniona za swoją teksturę, smak i wartości odżywcze. Zawarte w nim węglowodany zapewniają stopniowe uwalnianie energii, a wysoka zawartość białka i błonnika wspomaga trawienie i pomaga utrzymać długotrwałe uczucie sytości.
W 100% naturalna formuła
z 9 składników
Naprawdę dbamy o jakość naszych składników, dlatego nasz makaron zawiera tylko składniki najlepszej jakości. Możesz spodziewać się pieczarek, borowików, dyni i mieszanki przypraw. Ponadto dodaliśmy lekkostrawne białko grochu, dzięki czemu są idealne dla osób wrażliwych na inne rodzaje białka.
Składniki
Makaron (semolina z pszenicy durum) 75%, białko grochu, cebula, grzyby (pieczarki i borowiki) 3,5%, dynia, bazylia, czosnek i czarny pieprz.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości selera, gorczycy, sezamu, orzechów, jaj, soi, orzeszków ziemnych i siarczynów.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1535 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g |
Węglowodany | 63 g |
- w tym cukry | 5,1 g |
Błonnik | 4,3 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,37 g |
Zalecenia producenta
- Rozgrzać 2 łyżki oleju w garnku/ patelni i dodać mieszankę.
- Dodaj 750 ml wody. Można ją zastąpić bulionem.
- Dopraw solą zgodnie z własnymi preferencjami.
- Gotować we wrzącej wodzie przez 11 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.