Vilgain Mango liofilizowane – 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru
Vilgain Mango liofilizowane – 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru
Liofilizacja pozwala zachować aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów.
Jak właściwie działa proces liofilizacji? Mango lub inne owoce (nawet warzywa) są najpierw głęboko mrożone, a następnie powoli suszone w próżni w celu całkowitego usunięcia wody. Proces ten nadaje owocom typową dla nich lekkość, zachowuje ich kolor, aromat i smak oraz znacznie wydłuża ich okres przydatności do spożycia.
Ponadto owoc jest pełen mikroelementów, które są zachowane tak jak w świeżych owocach, ponieważ nie ma na nie wpływu ciepło. Mango naturalnie zawiera witaminy z grupy B, witaminy A i C oraz minerały i pierwiastki śladowe, żelazo, miedź, magnez, potas, wapń i fosfor.
Jako dodatek do owsianki, jogurtu, musli, dekoracja deserów lub zamiennik świeżych owoców? Liofilizowane owoce mogą wszystko
Liofilizatów można używać wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Możesz użyć ich do dekoracji i nadania smaku owsiance, jogurtowi, musli z mlekiem lub dodać je do smoothie, lub po prostu cieszyć się nimi jako poręczną przekąską. Jest również bardzo popularny wśród cukierników, ponieważ sprawia, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Możesz użyć dowolnego liofilizowanego owocu w całości lub zmiażdżyć go palcami na najdrobniejszy proszek z mango.
Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną wspaniałą cechę - po namoczeniu w wodzie pęcznieją do pierwotnego rozmiaru, tekstury i są nie do odróżnienia od zwykłych świeżych owoców.
Vilgain Mango liofilizowane w kropkach:
- Liofilizowane plasterki mango
- nie do odróżnienia pod względem koloru, aromatu i smaku od świeżego mango
- z taką samą zawartością witamin i minerałów jak świeże
- do aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli, smoothie lub jako poręczna przekąska
- może być stosowany jako klasyczny świeży owoc
Składniki
Liofilizowane mango 100%, pokrojone w plastry.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów drzewnych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1385 kJ / 323 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
- w tym cukry | 67 g |
Błonnik | 9,2 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,07 g |
Uwaga
- Żywność
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.