Vilgain Mango liofilizowane ⁠–⁠ 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru

Vilgain Mango liofilizowane ⁠–⁠ 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru

Vilgain Liofilizowane mango - liofilizowane mango, które jest prawie równe w smaku i wartościach odżywczych ze świeżym mango

Vilgain Liofilizowane mango, lub prościej mówiąc mrozem suszone mango, może wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno w smak, jak i w mikroelementy, które nie są niszczone przez liofilizację.

Liofilizacja zachowuje aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów

Jak właściwie działa ten proces liofilizacji? Mango lub inne owoce (nawet warzywa) są najpierw głęboko mrożone, a następnie powoli suszone w próżni, aby całkowicie usunąć wodę. Proces ten nadaje owocom charakterystyczną lekkość, zachowuje ich kolor, aromat i smak oraz znacznie przedłuża ich trwałość.

Ponadto owoce są pełne mikroelementów, które są zachowane tak jak w świeżych owocach, ponieważ nie działa na nie ciepło. Mango zawiera naturalnie witaminy z grupy B, witaminy A i C oraz minerały i mikroelementy: żelazo, miedź, magnez, potas, wapń i fosfor.

Dodatek do kaszek, jogurtów, musli, dekoracja deserów czy zastąpienie świeżych owoców? Owoce Lyo mogą zrobić wszystko

Liofilizowane owoce można stosować wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Można nimi dekorować i aromatyzować owsiankę, jogurt, musli z mlekiem, dodawać do smoothie lub po prostu cieszyć się nimi jako poręczną przekąską. Jest również bardzo popularny wśród cukierników, ponieważ sprawia, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Możesz użyć dowolnego liofilizowanego owocu w całości lub rozgnieść go między palcami na najdrobniejszy proszek z mango.

Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną wspaniałą cechę - gdy namoczysz je w wodzie, spuchną z powrotem i odzyskają swój pierwotny rozmiar, teksturę i będą nie do odróżnienia od zwykłych świeżych owoców.

Vilgain Mango liofilizowane w punktach:

  • liofilizowane plastry mango
  • nie do odróżnienia w kolorze, aromacie i smaku od świeżego
  • z taką samą zawartością witamin i minerałów jak świeże
  • do aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli, smoothie lub jako poręczna przekąska
  • może być stosowany jako klasyczny świeży owoc
Opakowanie: 50 g
100 g
Wartość energetyczna
1385 kJ / 323 kcal
Tłuszcze
2,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,5 g
Węglowodany
67 g
- w tym cukry
67 g
Błonnik
9,2 g
Białko
3,2 g
Sól
0,07 g

Składniki

Liofilizowane mango 100%, pokrojone w plastry.

Kraj pochodzenia: Niemcy.

Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów drzewnych.

Uwaga

  • Żywność
  • Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______