Vilgain Pełnotłuste mleko w proszku BIO – wysoka zawartość białka, nadaje kaszkom kremową konsystencję, długi okres trwałości
Vilgain Pełnotłuste mleko w proszku BIO – wysoka zawartość białka, nadaje kaszkom kremową konsystencję, długi okres trwałości
Vilgain Mleko pełne w proszku BIO - wysokiej jakości alternatywa dla surowego mleka z upraw ekologicznych
Nasze mleko w proszku jest wytwarzane w 100% ze świeżego pasteryzowanego organicznego mleka pełnego pochodzącego z najlepszych gospodarstw. Oferujemy pyszną alternatywę dla świeżego mleka, która jest wysokiej jakości, trwała i ma doskonałą wartość odżywczą.
Jak powstaje nasze wyjątkowe mleko w proszku?
Zaczynamy od świeżego organicznego mleka, które jest pasteryzowane w celu usunięcia bakterii i wydłużenia okresu przydatności do spożycia. Mleko jest następnie pompowane do komory próżniowej, gdzie jest zagęszczane pod zmniejszonym ciśnieniem. Proces ten usuwa wodę i pozwala uzyskać gęstą lub kremową konsystencję. Następnie następuje suszenie strumieniowe, w którym mleko jest delikatnie rozpylane na gorące powietrze. Usuwa to resztki wilgoci z mleka i pozwala uzyskać wysokiej jakości mleko w proszku, pełne smaku i składników odżywczych.
Wysoka zawartość pełnotłustego białka
Nasze mleko zawiera 25% wysokiej jakości białka zwierzęcego. Pełna zawartość niezbędnych aminokwasów sprawia, że białko jest doskonale przyswajalne. Plasuje się ono tuż pod szczytem spektrum aminokwasów, razem na przykład z wołowiną. Białko jest ważne dla wspierania wzrostu i utrzymania mięśni, regeneracji i budowy komórek oraz ogólnego dobrego samopoczucia.
Ważne witaminy i minerały
Zawiera również ważne mikroelementy, takie jak wapń, magnez, fosfor i potas, które wspierają siłę i zdrowie kości, układ nerwowy i pracę serca. Witaminy A, D, E, K i witaminy z grupy B są ważne dla wielu procesów zachodzących w ludzkim organizmie, w tym dla wspierania metabolizmu energetycznego, usuwania stresu oksydacyjnego lub tworzenia kolagenu.
Maksymalnie kremowa konsystencja owsianki
Nasze mleko w proszku jest idealnym zamiennikiem świeżego mleka, które nie zawsze jest łatwo dostępne lub łatwo się psuje. Świetnie nadaje się do kaszek, nadając im bardziej kremową konsystencję i bogatszy smak. Można go również używać do deserów, koktajli mlecznych i gorących napojów.
Vilgain Mleko pełne w proszku BIO w punktach:
- Trwała alternatywa dla świeżego mleka
- źródło pełnowartościowego białka
- zawiera szeroką gamę witamin i minerałów
- doskonałe w kaszkach, deserach i napojach
- nadaje pełniejszy i bardziej kremowy smak i konsystencję
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Składniki
Pełne mleko w proszku*.
*Z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów z drzew orzechowych i zbóż zawierających gluten.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2043 kJ / 488 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16,2 g |
Węglowodany | 38 g |
- w tym cukry | 38 g |
Białko | 25 g |
Sól | 0,75 g |
Instrukcje dotyczące przygotowania
- Wymieszać 30 g mleka w proszku w 200 ml wody.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Wyprodukowano z pasteryzowanego mleka.
- Zawartość wody <4%, zawartość tłuszczu 26%.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.