Chutney

Produktów: 2
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Chutney
Vilgain Chutney ⁠–⁠ pikantne z przyjemną słodyczą, ręcznie robiona czeska produkcja w małych partiach
Cebula z miodem 200 g
29,99 zł
Vilgain Chutney z cebuli
Kod -15 %
Vilgain Chutney z cebuli ⁠–⁠ chutney z czerwonej cebuli i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, z octem balsamicznym i winem porto dla maksymalnego smaku, bez konserwantów.
170 g
24,99 zł

Sosy chutney nie tylko do mięsa

Chutney, znany również jako chutney w języku angielskim, jest pierwotnie tradycyjnym indyjskim sosem, którego nowoczesna forma jest wytwarzana przez powolne gotowanie mieszanki owoców, warzyw, przypraw (zwłaszcza chili), cukru i octu. Podczas procesu gotowania mieszanina stopniowo gęstnieje do gęstej konsystencji i powstaje typowy słodko‑kwaśny lub pikantny smak.

Do przygotowania chutney używa się różnych owoców i warzyw, zwykle w zależności od regionu lub dostępności składników. Można spotkać chutney z cebuli, cukinii, pomidorów, dyni, śliwek, gruszek czy mango.

A z czym podawać chutney? Chutney najlepiej komponuje się z grillowanym mięsem, rybą lub warzywami. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kanapek i burgerów lub jako dip do sera, frytek czy warzyw. Jeśli zależy Ci na jakości, wypróbuj nasz Vilgain Chutney, które są produkowane w małych partiach, aby zapewnić maksymalną jakość. Ale uwaga, przypalają się!

Pokaż więcej Pokaż mniej

Możesz być również zainteresowany