Vilgain Baton owsiany BIO – bezglutenowy baton o miękkiej i elastycznej konsystencji, ponad 30% orzechów, źródło błonnika, bez konserwantów
Z bardzo dużych płatków owsianych
z Finlandii
Jako bazę wykorzystaliśmy bezglutenowe płatki owsiane ze skandynawskich upraw. Uprawy z natury tak blisko koła podbiegunowego korzystają z długich dni polarnych. Dzięki temu rośliny mogą wchłonąć więcej światła słonecznego, produkując większe i bardziej miękkie ziarna.
Zdrowe tłuszcze w dwóch postaciach
Spora dawka orzechów zapewnia batonom wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, które obniżają poziom cholesterolu i są dobre dla spektrum lipidów. Ale to nie wszystko. Aby uniknąć mniej korzystnych tłuszczów, zastąpiliśmy zwykłe masło zwierzęce masłem roślinnym - masłem shea, które pochodzi z orzechów drzewa shea.