Makaron to pewniak, gdy po prostu nie mamy czasu. Lecz nie opłaca się oszczędzać na jedzeniu, więc keczup i ser nie wchodzą w grę. Niech to szybkie danie będzie zdrowe i zrównoważone. Może z łososiem i szpinakiem. :)
1 porcja zawiera.
- 614,7 kcal
- 52,4 g węglowodanów
- 25,5 g tłuszczów
- 27,4 g białka
Na 2 porcje
- 300 g penne
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g ricotta
- 200 g liści szpinaku
- 1 opakowanie filetów z łososia
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta przypraw do pizzy
- szczypta suszonej bazylii
- 10 ml oliwy z oliwek
Przygotowanie
-
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją. My wybraliśmy klasyczne penne. Ale jeśli lubisz eksperymentować, świetnym wyborem będzie ta Vilgain nowość - kukurydziane penne z marchewką!
-
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie z oliwek na złoty kolor, dodaj ricottę i wodę z makaronu, aby uzyskać sos. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Można również dodać suszoną bazylię lub przyprawę do pizzy.
-
Dodaj ugotowany makaron, szpinak i łososia do sosu i delikatnie wymieszaj.
-
I możemy służyć. Tak dobry smak!