Vilgain Mini spody do pizzy – do przygotowania domowej mini pizzy lub tacos, tylko 4 naturalne składniki
Vilgain Mini spody do pizzy – do przygotowania domowej mini pizzy lub tacos, tylko 4 naturalne składniki
Mini włoska pizza z zaledwie 4 składnikami
Nasze Vilgain Mini spody do pizzy oferują puszystą konsystencję i aromat upieczonego ciasta - i to jeszcze przed dodaniem jakichkolwiek składników. Idealne jako mały poczęstunek dla gości lub na spokojny wieczór we dwoje. Udekoruj je szynką, serem, pomidorami lub innymi ulubionymi dodatkami, a szybka gorąca przekąska będzie gotowa w mgnieniu oka.
Udekoruj, podsmaż i gotowe
Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, wystarczy rozgrzać piekarnik, dodać składniki do smaku i piec przez 3‑5 minut.
Wyciągnij z opakowania
Udekoruj mini pizzę dowolnymi dodatkami
Piecz w temperaturze 200°C w piekarniku
- 3–5 min -
Domowe tacos jak z meksykańskiej restauracji
Nie masz ochoty na włoską kuchnię? Nie szkodzi. Dzięki mini spodom do pizzy możesz się przenieść do Południowej Ameryki i przygotować pyszne tacos.
Czysty i prosty skład z naturalnych składników
Baza składa się tylko z kilku wyselekcjonowanych składników bez konserwantów i barwników.
Małe placki na duży głód
Łącznie 8 pszennych placków w dwóch pojedynczych opakowaniach po cztery sztuki, zapewniających maksymalną świeżość i miękkość. To wystarczająca ilość na kolację dla dwojga. Mniejszy rozmiar o średnicy 12 cm oznacza, że na blasze do pieczenia można zmieścić aż do sześciu sztuk.
Składniki
Kasza manna z pszenicy durum 61%, woda, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 7%, sól, naturalny aromat.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.
Tabele kaloryczne
Średnica: ok. 12 cm
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1259 kJ / 299 kcal | 315 kJ / 75 kcal |
Tłuszcz | 7,9 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g | 0,3 g |
Węglowodany | 47 g | 12 g |
- w tym cukry | 2,4 g | 0,6 g |
Błonnik | 2 g | 0,5 g |
Białko | 8,9 g | 2,2 g |
Sól | 1,5 g | 0,38 g |
Instrukcje użytkowania
Przygotowanie w piekarniku statycznym
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Piec na papierze do pieczenia przez 3 do 5 minut.
- Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i wybranych składników.
Przygotowanie na patelni
- Podgrzewaj podstawę z obu stron na patelni przez 30‑60 sekund.
- Dodaj ulubione składniki.
- Złożyć i gotowe do spożycia.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2‑3 dni.
- Gwałtowne zmiany temperatury mogą skrócić okres przydatności do spożycia.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.