Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Zrób własne włoskie ciasto na pizzę w kilka minut

Dzięki marce Vilgain® staramy się ułatwić drogę do wysokiej jakości żywności wykonanej z naturalnych składników, a to ciasto jest doskonałym przykładem takiego hackowania żywności. Jego przygotowanie zajmuje tak niewiele czasu, a smakuje tak dobrze, że będziesz się zastanawiać: "Gdzie to ciasto było przez całe moje życie?".

Pizza w 10 minut  wraz z pieczeniem

Procedura jest prosta. Dodaj składniki do ciasta według uznania i piecz razem w piekarniku w temperaturze 220°C przez 7 - 8 min.

Rozpakujesz opakowanie

Dodajesz co chcesz

– 2 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 220° C przez 7 - 8 minut.

– 8 min –

I masz gotowe

- 10 min -.

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się tylko z 5 naturalnych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów dla najlepszego smaku i wartości odżywczych.

Włoska oliwa z oliwek jest tam dla lepszego smaku i przyjemnej miękkości ciasta

Mieszanka włoskiej mąki zapewnia autentyczny smak i teksturę. Wyjątkowa w tym sektorze pakowanych spodów do pizzy

Suszony zakwas, dzięki któremu Twoja pizza będzie łatwiejsza do strawienia

Alternatywne przygotowanie na patelni

Jeśli nie masz piekarnika lub nie chcesz go długo nagrzewać, możesz przełożyć ciasto i polewę na patelnię, przykryć pokrywką i piec, aż brzegi będą ładnie złote. W zależności od patelni i intensywności ciepła wystarczy 3 - 6 minut.

Czym różnią się nasze pizze?

Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice pomiędzy naszymi spodami. Poza oczywistą różnicą w kształcie, główna różnica dotyczy rodzaju użytej mąki, a co za tym idzie ich późniejszej tekstury i strawności.

Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Spód do pizzy grande Vilgain® Ciasto na pinsę Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy
Kształt
Kształt
Kształt
Kształt
okrągły okrągły wydłużony owalny do prostokątnego okrągły
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
średnica 25 cm średnica 32 cm wymiary 35 x 19 cm średnica 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
cieńsza i bardziej chrupiąca bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni cieńsze, lekko puszyste i chrupiące
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
pszenna i z semoliny pszenna, sojowa i ryżowa pszenna, sojowa i ryżowa bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydzana
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
standardowy czas narastania długi powolny wzrost długie powolne rośnięcie długi powolny wzrost
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
fabryczne ręczne ręczne ręczne
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
piecyk elektryczny piecyk na drewno piecyk na drewno piecyk elektryczny
Kup teraz Kup teraz Kup Kup teraz
Opakowanie: 280 g (2 x 140 g)

Średnica: 24 cm (+/- 1,5 cm)

100 g 140 g (1 plasterek)
Wartość energetyczna 1187 kJ / 282 kcal 1662 kJ / 395 kcal
Tłuszcze 6,3 g 8,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g 1,7 g
Węglowodany 47 g 65,8 g
- w tym cukry 6,8 g 9,5 g
Błonnik 3 g 4,2 g
Białko 7,7 g 10,8 g
Sól 1 g 1,4 g

Składniki

Mąka pszenna (53 %), woda, mąka semolina (pszenna) (9 %), oliwa z oliwek extra virgin (6 %), sól, suszony zakwas (pszenny).

Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Zalecenia producenta

  • Instrukcja przygotowania:
    • Rozgrzej piekarnik do 220°C. Piecz na papierze do pieczenia przez 7‑8 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od Twojego piekarnika i składników, które wybierzesz do swojej pizzy.
    • Pizzę można również przygotować przy użyciu patelni.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2‑3 dni.
  • Poddane działaniu alkoholu etylowego.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______