Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Zrób własne włoskie ciasto na pizzę w kilka minut

Dzięki marce Vilgain® staramy się ułatwić drogę do wysokiej jakości żywności wykonanej z naturalnych składników, a to ciasto jest doskonałym przykładem takiego hackowania żywności. Pizza z nim zajmuje tak mało czasu i smakuje tak wyśmienicie, że będziesz się zastanawiać: "Gdzie to ciasto było przez całe moje życie?". Ponadto, dzięki nowej technologii produkcji, nie rozrywa się i doskonale zachowuje swój kształt.

Pizza w 10 minut  wraz z pieczeniem

Procedura jest prosta. Dodaj składniki do ciasta według uznania i piecz razem w piekarniku w temperaturze 220°C przez 7 - 8 min.

Rozpakujesz opakowanie

Dodajesz co chcesz

– 2 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 220° C przez 7 - 8 minut.

– 8 min –

I masz gotowe

- 10 min -.

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się tylko z 5 naturalnych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów dla najlepszego smaku i wartości odżywczych.

Włoska oliwa z oliwek jest tam dla lepszego smaku i przyjemnej miękkości ciasta

Mieszanka włoskiej mąki zapewnia autentyczny smak i teksturę. Wyjątkowa w tym sektorze pakowanych spodów do pizzy

Suszony zakwas, dzięki któremu Twoja pizza będzie łatwiejsza do strawienia

Alternatywne przygotowanie
na patelni lub jako chleb turecki

Jeśli nie masz piekarnika lub nie chcesz go długo nagrzewać, możesz umieścić ciasto i polewę na patelni, przykryć pokrywką i piec, aż brzegi będą ładnie złote. Jeśli nie masz patelni, możesz cieszyć się naszą bazą do pizzy na surowo, na przykład z zupą, zamiast tortilli lub z pastą do smarowania.

Czym różnią się nasze pizze?

Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice pomiędzy naszymi spodami. Poza oczywistą różnicą w kształcie, główna różnica dotyczy rodzaju użytej mąki, a co za tym idzie ich późniejszej tekstury i strawności.

Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Spód do pizzy grande Vilgain® Ciasto na pinsę Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy
Kształt
Kształt
Kształt
Kształt
okrągły okrągły wydłużony owalny do prostokątnego okrągły
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
średnica 25 cm średnica 32 cm wymiary 35 x 19 cm średnica 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
cieńsza i bardziej chrupiąca bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni cieńsze, lekko puszyste i chrupiące
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
pszenna i z semoliny pszenna, sojowa i ryżowa pszenna, sojowa i ryżowa bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydzana
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
standardowy czas narastania długi powolny wzrost długie powolne rośnięcie długi powolny wzrost
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
fabryczne ręczne ręczne ręczne
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
piecyk elektryczny piecyk na drewno piecyk na drewno piecyk elektryczny
Kup teraz Kup teraz Kup Kup teraz
Opakowanie: 280 g (2 x 140 g)

Średnica: 24 cm (+/- 1,5 cm)

100 g 140 g (1 plasterek)
Wartość energetyczna 1187 kJ / 282 kcal 1662 kJ / 395 kcal
Tłuszcze 6,3 g 8,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g 1,7 g
Węglowodany 47 g 65,8 g
- w tym cukry 6,8 g 9,5 g
Błonnik 3 g 4,2 g
Białko 7,7 g 10,8 g
Sól 1 g 1,4 g

Składniki

Mąka pszenna (53 %), woda, mąka semolina (pszenna) (9 %), oliwa z oliwek extra virgin (6 %), sól, suszony zakwas (pszenny).

Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Zalecenia producenta

  • Można spożywać na surowo, bez gotowania.
  • Instrukcje dotyczące przygotowania:
    • Rozgrzać piekarnik do 220°C. Piec na papierze do pieczenia przez 7-8 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i składników wybranych do pizzy.
    • Pizzę można również przygotować na patelni.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2‑3 dni.
  • Poddane działaniu alkoholu etylowego.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
3576 ocena

Dobre i smaczne "ciasto" - nie jest to ciasto, ale już upieczona baza. Zresztą to naleśnik, więc się nie nadyma... Trochę lepsze niż klepanie go na tortilli :)

Prawie jak pizzeria

Świetnie, na pewno kupię ponownie.

Kupiłem opakowanie 4x2 i 1 z ciast, które do tej pory otworzyłem, było spleśniałe. Poza tym smak dla mnie też nie jest rewelacyjny :(.

Hej Beata, przepraszamy, jeśli jedno z ciast było niewłaściwe. Proszę o sprawdzenie wiadomości e-mail, abyśmy mogli szybko wspólnie sprawdzić produkt i rozwiązać tę sytuację. Życzę miłego dnia
17
odpowiedzianych pytań
Witam, ja niestety przy ostatnim zamówieniu miałam duży problem z rozdzieleniem ciast w jednej paczce. Nie planujecie włożyć między nie może kawałka papieru do pieczenia? Dziękuję.
Witam, jaki jest okres trwałości pizzy?
Witam, czy nie planujecie również opcji bezglutenowej?
Witam, kiedy pizza zostanie dostarczona? Dziękuję i życzę miłego dnia