Vilgain Spody do pizzy – do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników
Vilgain Spody do pizzy – do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników
Inni kupują razem
Zrób własne włoskie ciasto na pizzę w kilka minut
Dzięki marce Vilgain® staramy się ułatwić drogę do wysokiej jakości żywności wykonanej z naturalnych składników, a to ciasto jest doskonałym przykładem takiego hackowania żywności. Pizza z nim zajmuje tak mało czasu i smakuje tak wyśmienicie, że będziesz się zastanawiać: "Gdzie to ciasto było przez całe moje życie?". Ponadto, dzięki nowej technologii produkcji, nie rozrywa się i doskonale zachowuje swój kształt.
Pizza w 10 minut wraz z pieczeniem
Procedura jest prosta. Dodaj składniki do ciasta według uznania i piecz razem w piekarniku w temperaturze 220°C przez 7 - 8 min.
Rozpakujesz opakowanie
Dodajesz co chcesz
– 2 min –
Piec w piekarniku w temperaturze 220° C przez 7 - 8 minut.
– 8 min –
I masz gotowe
- 10 min -.
Czysta i prosta formuła z naturalnych składników
Baza składa się tylko z 5 naturalnych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów dla najlepszego smaku i wartości odżywczych.
Alternatywne przygotowanie
na patelni lub jako chleb turecki
Jeśli nie masz piekarnika lub nie chcesz go długo nagrzewać, możesz umieścić ciasto i polewę na patelni, przykryć pokrywką i piec, aż brzegi będą ładnie złote. Jeśli nie masz patelni, możesz cieszyć się naszą bazą do pizzy na surowo, na przykład z zupą, zamiast tortilli lub z pastą do smarowania.
Czym różnią się nasze pizze?
Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice pomiędzy naszymi spodami. Poza oczywistą różnicą w kształcie, główna różnica dotyczy rodzaju użytej mąki, a co za tym idzie ich późniejszej tekstury i strawności.
Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Spód do pizzy grande | Vilgain® Ciasto na pinsę | Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
okrągły | okrągły | wydłużony owalny do prostokątnego | okrągły |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
średnica 25 cm | średnica 32 cm | wymiary 35 x 19 cm | średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
cieńsza i bardziej chrupiąca | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | cieńsze, lekko puszyste i chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
pszenna i z semoliny | pszenna, sojowa i ryżowa | pszenna, sojowa i ryżowa | bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydzana |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
standardowy czas narastania | długi powolny wzrost | długie powolne rośnięcie | długi powolny wzrost |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
fabryczne | ręczne | ręczne | ręczne |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
piecyk elektryczny | piecyk na drewno | piecyk na drewno | piecyk elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup | Kup teraz |
Składniki
Mąka pszenna (53%), woda, mąka z semoliny (pszenica) (9%), oliwa z oliwek extra virgin (6%), sól, suszony zakwas (pszenica).
Jakość składników
- 1x dobrze
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.
Tabele kaloryczne
Średnica: 24 cm (+/- 1,5 cm)
100 g | 140 g (1 plasterek) | |
Wartość energetyczna | 1187 kJ / 282 kcal | 1662 kJ / 395 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g | 8,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g | 1,7 g |
Węglowodany | 47 g | 66 g |
- w tym cukry | 6,8 g | 9,5 g |
Błonnik | 3 g | 4,2 g |
Białko | 7,7 g | 11 g |
Sól | 1 g | 1,4 g |
Zalecenia producenta
- Można spożywać na surowo, bez gotowania.
- Instrukcje dotyczące przygotowania:
- Rozgrzać piekarnik do 220°C. Piec na papierze do pieczenia przez 7‑8 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i składników wybranych do pizzy.
- Pizzę można również przygotować na patelni.
Uwaga
- Żywność.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2‑3 dni.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.