Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Vilgain Spody do pizzy ⁠–⁠ do przygotowania domowej włoskiej pizzy, tylko 5 naturalnych składników

Gwarancja zwrotu pieniędzy w ciągu 30 dni Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

Zrób własne włoskie ciasto na pizzę w kilka minut

Vilgain® dba o to, by droga do zdrowej, naturalnej żywności była prostsza, a to ciasto idealnie pokazuje, jak można wprowadzać nowoczesne rozwiązania w kuchni. Pizza z nim zajmuje tak mało czasu i smakuje tak wyśmienicie, że będziesz się zastanawiać: „Gdzie to ciasto było przez całe moje życie?". Ponadto, dzięki nowej technologii produkcji, nie rozrywa się i doskonale zachowuje swój kształt.

Pizza w 10 minut wraz z pieczeniem

Procedura jest prosta. Dodaj składniki do ciasta według uznania i piecz w piekarniku w temperaturze 220°C przez 7 - 8 min.

Rozpakowujesz opakowanie

Dodajesz co chcesz

– 2 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 220° C przez 7 - 8 minut.

– 8 min –

I masz gotowe

- 10 min -.

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się wyłącznie z 5 naturalnych składników, bez konserwantów, barwników i aromatów, co zapewnia najlepszy smak i wysoką wartość odżywczą.

Włoska oliwa z oliwek jest tam dla lepszego smaku i przyjemnej miękkości ciasta

Mieszanka włoskiej mąki zapewnia autentyczny smak i teksturę, co czyni ją wyjątkową w sektorze pakowanych spodów do pizzy.

Suszony zakwas, dzięki któremu Twoja pizza będzie łatwiejsza do strawienia

Alternatywne przygotowanie
na patelni lub jako chleb turecki

Jeśli nie masz piekarnika lub nie chcesz go długo nagrzewać, możesz umieścić ciasto z sosem na patelni, przykryć pokrywką i piec, aż brzegi będą staną się złociste. Jeśli nie masz patelni, możesz cieszyć się naszą bazą do pizzy na surowo - na przykład z zupą, jako zamiennik tortilli lub z pastą do smarowania.

Czym różnią się nasze pizze?

Choć na pierwszy rzut oka może to nie być widoczne, nasze spody różnią się od siebie. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, co wpływa na teksturę i strawność ciasta.

Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Spód do pizzy grande Vilgain® Ciasto na pinsę Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy
Kształt
Kształt
Kształt
Kształt
okrągły okrągły wydłużony owalny do prostokątnego okrągły
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
średnica 25 cm średnica 32 cm wymiary 35 x 19 cm średnica 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
cieńsza i bardziej chrupiąca bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni cieńsze, lekko puszyste i chrupiące
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
pszenna i z semoliny pszenna, sojowa i ryżowa pszenna, sojowa i ryżowa bezglutenowa pszeniczna, gryczana i kukurydziana
Czas wyrastania
Czas wyrastania
Czas wyrastania
Czas wyrastania
standardowy czas wyrastania długi powolny wzrost długie powolne rośnięcie długi powolny wzrost
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
Przetwarzanie
fabryczne ręczne ręczne ręczne
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
Metoda pieczenia
piecyk elektryczny piecyk na drewno piecyk na drewno piecyk elektryczny
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz

Składniki

Mąka pszenna (53%), woda, mąka z semoliny (pszenica) (9%), oliwa z oliwek extra virgin (6%), sól, suszony zakwas (pszenica).

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.

Tabele kaloryczne

Średnica: 24 cm (+/- 1,5 cm)

100 g 140 g (1 plasterek)
Wartość energetyczna 1187 kJ / 282 kcal 1662 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 6,3 g 8,8 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g 1,7 g
Węglowodany 47 g 66 g
- w tym cukry 6,8 g 9,5 g
Błonnik 3 g 4,2 g
Białko 7,7 g 11 g
Sól 1 g 1,4 g
Opakowanie: 280 g (2 x 140 g)

Zalecenia producenta

  • Można spożywać na surowo, bez gotowania.
  • Instrukcje dotyczące przygotowania:
    • Rozgrzać piekarnik do 220°C. Piec na papierze do pieczenia przez 7‑8 minut. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i składników wybranych do pizzy.
    • Pizzę można również przygotować na patelni.

Uwaga

  • Żywność.
  • Pakowane w atmosferze ochronnej.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2‑3 dni.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Napisz recenzję
4,8
4279 ocena

Świetna rzecz na szybką, zbilansowaną kolację lub lunch. W połączeniu z Vilgain sugo to jest top!

Idealny, zawsze przydatny w domu na szybką kolację.

Super smaczne i gotowe w jeden lub dwa :)

Super sprawa ❤️ Szybki i smaczny spód do pizzy - kto nie próbował, polecam 🙂

18
odpowiedzianych pytań
Witam, mogę zapytać dlaczego pizza ma średnicę 20-21 cm jednocześnie? Ciasto jest grube, niedorobione tak jak ostatnio jakiś rok temu, od tego czasu jest coraz gorzej = coraz mniejsze. Uwielbiałem ten produkt, ale zamówiłem go ostatnim razem, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać, co mogę dostać następnym razem za krasnoludka. Dziękuję
Witam, ja niestety przy ostatnim zamówieniu miałam duży problem z rozdzieleniem ciast w jednej paczce. Nie planujecie włożyć między nie może kawałka papieru do pieczenia? Dziękuję.
3
Witam, jaki jest okres trwałości pizzy?
1
Witam, czy nie planujecie również opcji bezglutenowej?