Vilgain Miso BIO ⁠–⁠ tradycyjna japońska pasta o słonym, pikantnym smaku, bez konserwantów i GMO

Vilgain Miso BIO ⁠–⁠ tradycyjna japońska pasta o słonym, pikantnym smaku, bez konserwantów i GMO

Vilgain Miso BIO - sfermentowana pasta, która dodaje smaku każdemu posiłkowi

Pasta miso to popularny i tradycyjny japoński produkt o bogatym smaku i charakterystycznym aromacie, który powstaje w wyniku fermentacji jęczmienia lub innych ziaren wraz z solą przez szlachetny grzyb Aspergillus oryzae lub koji. Używany jako podstawowy składnik w kuchni japońskiej, wytwarza głęboki słony smak z lekko pikantną nutą.

Nasze miso jest wytwarzane w Czechach zgodnie z tradycyjnymi japońskimi technikami przy użyciu składników pochodzących z austriackich upraw ekologicznych. Obrany jęczmień jest gotowany na parze i zaszczepiany pleśnią koji, na której rośnie. Jęczmień ten tworzy mieszankę startową do fermentacji - mieszamy go z gotowaną ciecierzycą i solą i pozostawiamy do fermentacji. Po 10 tygodniach otrzymujemy miso.

Bez konserwantów i GMO

Dzięki pasteryzacji i niskiemu pH, które jest naturalnie obniżane przez proces fermentacji, miso nie potrzebuje żadnych dodatkowych konserwantów, aby przetrwać długo. W skład miso wchodzi więc tylko jęczmień, ciecierzyca, sól i woda - wszystko w jakości organicznej, bez GMO.

Miso można używać do przygotowywania zup, sosów, marynat i innych potraw. Pięknie uzupełnia typowe dania azjatyckie , takie jak sushi, azjatyckie burrito, sajgonki, bibimbap czy onigirazu. Ponadto nadaje się do aromatyzowania wszelkiego rodzaju potraw, takich jak zupy, sałatki, marynaty itp.

Wskazówka dotycząca przygotowania: Ubij miso w niewielkiej ilości ciepłego płynu przed użyciem, aby uzyskać cudownie kremowy sos.

Vilgain Miso BIO w punktach:

  • sfermentowana pasta z jęczmienia i ciecierzycy
  • Słony, pikantny smak
  • Wyprodukowane w Czechach według tradycyjnej japońskiej receptury
  • bez konserwantów
  • doskonała przyprawa do dań kuchni azjatyckiej

Składniki

Łuskany jęczmień* 55%, ciecierzyca* 37%, sól, woda.

Jakość składników

  • 1x dobrze

*z upraw ekologicznych.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
683 kJ / 162 kcal
Tłuszcz
1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
29 g
- w tym cukry
0,7 g
Białko
6,3 g
Sól
7,9 g
Opakowanie: 230 g

Zalecenia producenta

  • Przed użyciem wymieszaj miso z niewielką ilością ciepłego płynu, a następnie przygotuj kremowy sos.

Zawiadomienie

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 24°C i chronić przed światłem.
  • Po otwarciu przechowywać w temperaturze 7°C i spożyć w ciągu 30 dni.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
50 ocena

Używam go w zupach wegetariańskich. Pyszne.

Dobre rzeczy, dobre dla zdrowia.

Doskonałe miso!!!

Szkoda, że większe opakowanie nie jest sprzedawane, jest bardzo smaczne

1
odpowiedziane pytanie
Czy ta pasta miso jest pasteryzowana?