Spędzisz kilka godzin w kuchni, przygotowując i gotując tradycyjny ramen. I powiedzmy sobie szczerze, kto chce to robić? Dlatego uprościliśmy pracę w kilku punktach. Rezultatem jest nadal pyszna, sycąca zupa w stylu ramen.
1 porcja zawiera.
- 390 kcal
- 37 g węglowodanów
- 13 g tłuszczów
- 28 g białka
Na 4 porcje
- cebula dymka
- sos chili
- sezam
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 szczypta suszonych imbirów
- 80 ml sosu sojowego
- 4 łyżki past miso
- 4 opakowanie makaron ramen
- woda
- jajko
- pak choi
- warzywa
- kolendra
Przygotowanie
-
Dodaj czosnek, imbir, sos sojowy i cukier do garnka z około pół litrem wody. Gotuj przez kilka minut. Dodaj płynny bulion i spróbuj. Jeśli bulion wydaje się mdły, dodaj trochę więcej sosu sojowego. Do bulionu można również dodać przyprawy (wystarczy na czubek noża) - suszony imbir, czosnek, mielony kminek i cynamon. Na koniec usuń czosnek i imbir z bulionu. -
Ugotuj makaron ramen zgodnie z instrukcją. Podziel równomiernie na dwie miski, dodaj usmażone mięso, pokrojone w plasterki grzyby i pokrojone w plasterki jajko (wcześniej ugotowane na miękko). Udekoruj cebulką, rzodkiewką, kolendrą i sezamem. Podawaj natychmiast.
-
Nie zapomnij podzielić się z nami swoimi kreacjami! Chętnie zobaczymy je pod #vilgainprzepisy.