Vilgain Sardynki bio oliwie z oliwek extra virgin – z Oceanu Atlantyckiego, bogaty w kwasy omega‑3, duże soczyste kawałki
Vilgain Sardynki w organicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia - ryba bogata w białko i tłuszcze omega‑3 o doskonałym smaku i jakości
Sardynki Vilgain HGT to jedne z najlepszych ryb, jakie morze ma do zaoferowania. Oprócz charakterystycznego smaku z subtelną słodyczą, zachwycą Cię arsenałem składników odżywczych niezbędnych do wysokiej jakości życia.
Pierwszorzędne wykonanie i najwyższa jakość
Połowy odbywają się w wodach Morza Śródziemnego i Oceanu Atlantyckiego w pobliżu wybrzeży Hiszpanii i Wielkiej Brytanii.
Po zbiorach największe sztuki trafiają do rodzinnej firmy w prowincji La Rioja, na południe od Bilbao w Hiszpanii. Tutaj sardynki są przetwarzane przy użyciu tradycyjnych technik rzemieślniczych i umieszczane w poręcznym słoiku już ugotowane, bez głowy, ogona i wnętrzności. Po pokrojeniu sardynek w plastry, dodawana jest tylko wysokiej jakości hiszpańska organiczna oliwa z oliwek w celu dopracowania profilu smakowego i wyjątkowo pożywne sardynki o doskonałym smaku są gotowe.
Ryba bogata w składniki odżywcze
Sardynki są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i pomimo niewielkich rozmiarów zawierają do 0,4 g EPA i DHA - kwasów tłuszczowych omega‑3- na 100 g masy. Są one związane z działaniem przeciwzapalnym i poprawą zdrowia układu sercowo‑naczyniowego. Są również doskonałym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, w szczególności lizyny, leucyny, kwasu glutaminowego i innych [1].
Sardynki są również uważane za związane z działaniem przeciwzapalnym i zwalczaniem stresu oksydacyjnego, dzięki minerałom takim jak potas, wapń, magnez, cynk i żelazo, które również występują w dużych ilościach w sardynkach [2].
Sardynki Vilgain HGT zawierają większe, bardziej soczyste i smaczniejsze kawałki niż zwykłe sardynki w puszce ze sklepu i będą świetnie smakować w sałatkach i kanapkach z sardynkami. Jeśli jednak możemy Ci doradzić, nie podgrzewaj ich dłużej, w przeciwnym razie oliwa z oliwek straci wszystkie swoje zalety.
Vilgain Sardynki w organicznej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia w punktach:
- duże kawałki sardynek w organicznej oliwie z oliwek
- Tradycyjne rzemieślnicze przetwarzanie przez rodzinną hiszpańską firmę
- zapakowane w poręczny słoik
- wysoka zawartość kwasów omega‑3 EPA i DHA
- wysoka zawartość białka i źródło mikroelementów
- doskonała do sałatek lub kanapek
[1 ] Sezonowe zmiany w składzie wolnych aminokwasów i kwasów tłuszczowych sardynek (2020), DOI:https://doi.org/10,3390/foods9070867
[ 2] Jedzenie większej ilości sardynek zamiast suplementacji olejem rybim: Poza wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi omega‑3, matryca składników odżywczych o korzystnym wpływie na układ sercowo‑naczyniowy (2023), DOI: https://doi.org/10,3389/fnut.2023,1107475
Składniki
Sardynka (Sardina Pilchardus) 70% (5‑6 sztuk), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 29%, sól.
Jakość składników
- 1x dobrze
*z upraw ekologicznych
Słoik 190 g zawiera 133 g substancji stałych.
Kraj produkcji: Hiszpania.
Pochodzenie ryb: Morze Śródziemne i Morze Czarne (FAO 37), Środkowy Atlantyk (FAO 34), Północno‑Zachodni Pacyfik (61).
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1379 kJ / 333 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,8 g |
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.