Sardynki w puszce
Sardynki to małe, średnio tłuste ryby morskie, które w niektórych krajach uważane są za przysmak. Chociaż nietrudno jest znaleźć świeżo złowione i schłodzone sardynki, są one szczególnie popularne w formie puszkowanej. Sardynki charakteryzują się wysoką zawartością białka, kwasy tłuszczowe omega 3, witamina B12, witaminę D i wapń (jeśli są spożywane z ośćmi).
Sardynki są łatwą i szybką przekąską - nadają się do sałatek, makaronów, przygotowywania pasty lub po prostu na chlebie.
Sprzedajemy wyłącznie sardynki wysokiej jakości - bez szprotek, sardeli i śledzi. Możesz spróbować Vilgain Sardynki w soku własnym lub w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Najwyższą jakością charakteryzują się Sardynki HGT, które są przetwarzane przy użyciu tradycyjnych technik rzemieślniczych.
W przypadku długotrwałego przechowywania zaleca się regularne obracanie puszki z sardynkami, co skutkuje bardziej równomierną maceracją i zmiękczeniem mięsa - według niektórych smakoszy sardynki starzeją się równie dobrze jak dobre wino.