Vilgain Filety z tuńczyka żółtopłetwego w sosie własnym – wysoka zawartość kwasów omega-3, bez dodatku olejów, ze zrównoważonych połowów
Inni kupują razem
Vilgain Filety z tuńczyka żółtopłetwego w sosie własnym - pożywna przekąska ze zrównoważonych łowisk bogata w tłuszcze omega‑3
Część grzbietowa tuńczyka żółtopłetwego jest wyjątkowo soczysta w porównaniu z innymi częściami ryby i ma bogaty i intensywny smak. Ryba nie zawiera dodatku olejów, dzięki czemu w tle wyczuwalny jest subtelny słony smak oceanu. Wilgotna, ale jędrna konsystencja doskonale uzupełnia wyjątkowy profil smakowy.
Zrównoważone połowy i ręczne przetwarzanie
Tuńczyk żółtopłetwy jest poławiany przy użyciu zrównoważonych metod połowu, w tym okrężnic, sieci lub haczyków i lin. Dlatego też nasz tuńczyk posiada certyfikat MSC (Marine Stewardship Council), co daje gwarancję zrównoważonego rozwoju, odpowiedzialności za praktyki połowowe i przejrzystości pochodzenia. Po złowieniu tuńczyk biały trafia do La Rioja w Hiszpanii, a najlepsze z nich są przetwarzane przy użyciu tradycyjnych technik przez lokalną rodzinną firmę z bogatą historią w branży rybnej.
Klejnot oceanu pełen składników odżywczych
Do najważniejszych składników odżywczych tuńczyka należą kwasy tłuszczowe omega‑3, które mają pozytywny wpływ na poziom cholesterolu i prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo‑naczyniowego. Nie zawodzi również pod względem zawartości pełnowartościowego białka, potasu i niektórych witamin z grupy B. Jest to po prostu doskonały, czysty, naturalny surowiec o szerokim zakresie korzyści bez konserwantów i innych substancji balastowych.
W poręcznym słoiczku znajdziemy jedynie mięso ryby w jej własnym soku oraz szczyptę soli. Żadnych innych składników, które nie powinny się tam znaleźć, takich jak sztuczne konserwanty. Spróbuj tuńczyka z sosem teriyaki i ryżem, w sałatce z pomidorkami koktajlowymi i rukolą lub zastąp nim mieloną wołowinę w dmuchanym burgerze rybnym.
Vilgain Filety z tuńczyka żółtopłetwego w sosie własnym w punktach:
- soczyste i aromatyczne filety
- ze zrównoważonych połowów okrężnicami i czernice
- certyfikat MSC
- przetwarzane przez rodzinną firmę w Hiszpanii
- wysoka zawartość białka i kwasów tłuszczowych omega‑3
- tylko ryby i sól bez konserwantów
100 g | |
Wartość energetyczna | 639 kJ / 153 kcal |
Tłuszcze | 9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,7 g |
Składniki
Tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacres) 70% MSC*, woda, sól.
*Z certyfikowanych zrównoważonych połowów MSC
Słoik 200 g zawiera 140 g substancji stałych.
Kraj produkcji: Hiszpania.
Pochodzenie ryb: Zachodni Środkowy Pacyfik (FAO 71), Wschodni Środkowy Pacyfik (FAO 77).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.