Vilgain Japońska Matcha BIO – proszek do przygotowania napoju bogatego w antyoksydanty

Vilgain Japońska Matcha BIO – proszek do przygotowania napoju bogatego w antyoksydanty
Zielona herbata z japońskiej Kagoshimy w jakości BIO
Oferujemy wyłącznie japońską herbatę matcha z naszych ogrodów herbacianych w jakości premium z kontrolowanych upraw. Ma ona naturalny zielony kolor, bogaty smak i przynosi wiele korzyści dla organizmu.
Korzyści dla ciała i umysłu 🧠⚡
Moc młodych liści herbaty 🌱
Krzew herbaciany uprawiany do produkcji herbaty matcha jest całkowicie zacieniony na cztery tygodnie przed zbiorem. Roślina reaguje na brak światła zwiększoną produkcją chlorofilu, dzięki czemu liście są cieńsze, smaczniejsze i zawierają więcej witamin i minerałów.
Mocna herbata, lemoniada czy ulubiona matcha latte? 🍵
Herbatą matcha można się delektować jak zwykłą herbatą, wystarczy zalać ją wodą o temperaturze 80°C - wyższa temperatura osłabiłaby przeciwutleniacze. Herbatę można również wykorzystać do przygotowania zimnych napojów i lemoniady lub wymieszać ją z mlekiem, aby stworzyć znaną na całym świecie i bardzo popularną matcha latte.
Składniki
BIO Matcha zielona herbata w proszku.
Miejsce pochodzenia: Kagoshima, Japonia.
Zalecenia producenta
- Kontakt z metalem niszczy cenne substancje zawarte w herbacie Matcha - używaj plastikowej lub drewnianej łyżeczki.
- Można przygotować jako gorący lub zimny napój. 1 łyżeczka na 200 ml gorącej (70°C) lub zimnej wody.
- Wymieszać za pomocą małego blendera. Ewentualnie wstrząsnąć w shakerze lub plastikowej butelce.
- Nadaje się również w połączeniu z mlekiem, smoothie owocowym lub warzywnym.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 °C i wilgotności względnej 65 %.
- Chronić przed światłem.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy,, NIP 29269555.