Vilgain Mąka gryczana BIO – wysokiej jakości mąka razowa, która dostarcza mikroelementów i błonnika
Vilgain Mąka gryczana BIO – wysokiej jakości mąka razowa, która dostarcza mikroelementów i błonnika
Vilgain Mąka gryczana BIO - mąka z pseudozboża o specyficznym smaku
Z mąką gryczaną można pracować tak samo jak z konwencjonalną mąką, można ją stosować samodzielnie lub wymieszać z inną mąką w odpowiedniej proporcji. Nadaje się do przygotowania dań słonych i słodkich, do zagęszczania zup, sosów czy past, ale także do wypieków. Doskonale nadaje się do przygotowania ciasta na ciastka (chleb i pizza), które nabiera specyficznego gryczanego smaku, ale także do ciast, naleśników, racuchów i ciasteczek.
Ciekawa pod względem odżywczym żywność zawierająca mikroelementy i rutynę
Gryka jest ważnym źródłem błonnika, a także magnezu, cynku i żelaza. Wśród witamin znajdują się witaminy z grupy B. Gryka jest jednym z najbogatszych naturalnych źródeł rutyny, przeciwutleniacza, który pozytywnie wpływa na naczynia krwionośne w całym organizmie, a w połączeniu z witaminą E przywraca elastyczność naczyń krwionośnych i leczy je z chorób.
Vilgain Organiczna mąka gryczana w punktach:
- 100% mąka gryczana
- nadaje się do przygotowania dań wytrawnych i słodkich
- nadaje się do zagęszczania, pieczenia ciast i słodkich deserów
- certyfikat BIO
Składniki
Organicznagryka 100%.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1428 kJ / 337 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 12 g |
Sól | <0,01 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), Czechy, NIP 29269555.