Vilgain Ocet balsamiczny z Modeny BIO – tradycyjny organiczny ocet balsamiczny z Modeny o słodko‑kwaśnym smaku, 40% moszczu winogronowego z włoskich winogron
Vilgain Ocet balsamiczny z Modeny BIO – tradycyjny organiczny ocet balsamiczny z Modeny o słodko‑kwaśnym smaku, 40% moszczu winogronowego z włoskich winogron
Najwyższej jakości ocet balsamiczny z Modeny we Włoszech
Organiczny ocet balsamiczny Vilgain® jest wytwarzany w sercu Modeny, obszaru o długiej tradycji produkcji octu balsamicznego, ze starannie wyselekcjonowanych włoskich winogron Trebbiano, Sangiovese i Lambrusco. Posiada certyfikat I.G.P. (Chronione Oznaczenie Geograficzne) i spełnia surowe normy jakości.
Eksplozja słodko‑kwaśnych smaków z aromatem drewna dębowego
Nasze Balsamico oferuje delikatny aromat z lekkimi nutami drzewnymi. Dzięki zawartości 40% gotowanego moszczu winogronowego i dojrzewaniu w dębowych beczkach, nabiera delikatnego, ale bogatego i złożonego smaku, w którym dominuje harmonijne połączenie słodkich i kwaśnych nut.
Od mięs po sałatki, doprawi wszystko, co kochasz
Używaj octu balsamicznego do doprawiania świeżych sałatek, pieczonych warzyw, jako marynaty do mięs, a nawet do owoców i serów.
Składniki
Ocet winny*, gotowany moszcz winogronowy*.
*Z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Ostrzeżenie dla alergików: Zawiera śladowe ilości siarczynów.
Tabele kaloryczne
100 ml | |
Wartość energetyczna | 520 kJ / 122 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Węglowodany | 25 g |
- w tym cukry | 25 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,09 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.