Vilgain Pierś z indyka – Duże kawałki soczystego mięsa drobiowego, pochodzące z uczciwych, etycznych gospodarstw, nadające się do natychmiastowego spożycia
Vilgain Pierś z indyka – Duże kawałki soczystego mięsa drobiowego, pochodzące z uczciwych, etycznych gospodarstw, nadające się do natychmiastowego spożycia
Delikatne kawałki subtelnie przyprawionej
piersi z indyka
Masz mało czasu, ale zależy Ci na szybkim i łatwym do przygotowania posiłku z wysokiej jakości mięsa? Właśnie dlatego przygotowaliśmy gotową pierś z indyka ze słowackich gospodarstw, wstępnie soloną i pieprzoną, zamkniętą w puszce, którą możesz doprawić według swoich upodobań.
98% dużych kawałków mięsa w każdym opakowaniu
Tylko mięso, sól i pieprz. To wszystko. Do przygotowania mięsa nie używamy żadnych syntetycznych konserwantów, a świeżość gwarantuje sól i hermetycznie zamknięta puszka. W ten sposób otrzymujesz na stół mięso, które smakuje jak świeżo przygotowane w domu.
Zwierzęta z najlepszych
słowackich hodowli
Mięso z indyka pochodzi od lokalnych hodowców ze Słowacji, którzy z najwyższą starannością dbają o dobrostan swoich zwierząt. Farmy są regularnie kontrolowane, aby upewnić się, że spełniają one rygorystyczne standardy jakości paszy i etycznego traktowania drobiu.
Niska zawartość tłuszczu
i więcej białka niż inne mięsa
Mięso z indyka, obok kurczaka, znajduje się na szczycie rankingu pod względem zawartości białka. W porównaniu z mięsem czerwonym jest mniej tłuste i charakteryzuje się niższą zawartością cholesterolu. Posiada zatem doskonały stosunek jakości do ceny, idealny dla budowania mięśni i prowadzenia zrównoważonej diety.
Procentowa zawartość białka w mięsie [1]
Mięso z indyka
Mięso z kurczaka
Chuda wołowina
Chuda wieprzowina
Pożywny lunch i szybka przekąska
gotowe za jednym razem
Ta wysokiej jakości szybka przekąska doskonale nadaje się jako główne źródło białka do wszystkich ulubionych posiłków - sycąca kanapka lub pita z dużą porcją świeżych warzyw, dodatek do pizzy, tacos i sałatek. Przygotuj indyka w 15 minut! Nasze piersi R2E można wykorzystać w kuchni, aby przygotować wszystko w mgnieniu oka.
Składniki
Mięso z indyka (pierś z indyka bez skóry) 98%, sól morska 1,5%, pieprz czarny 0,1%.
Waga mięsa przed sterylizacją min. 100 g.
Kraj pochodzenia: Słowacja.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 533 kJ / 127 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | <0,5 g |
- w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 19 g |
Sól | 2 g |
W 100 g produktu znajduje się łącznie 98,4 g substancji stałych.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć 48 godzin po otwarciu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.