Vilgain R2E Indyk ⁠–⁠ chude mięso z lokalnych hodowli, do szybkiego przygotowania smacznego posiłku, doprawione jedynie solą

Vilgain R2E Indyk ⁠–⁠ chude mięso z lokalnych hodowli, do szybkiego przygotowania smacznego posiłku, doprawione jedynie solą

Chude mięso pod ręką w każdej chwili

Nie masz czasu na gotowanie, ale chcesz mieć dobrą odżywkę białkową? R2E Indyk  w zamkniętej puszce to świetny partner w kuchni, oferujący wyłącznie bogate w składniki odżywcze, czyste mięso we własnych sokach.

Lekki, wytrzymały i łatwy do zamknięcia plecak na wędrówki i wakacje

Bez konserwantów, aromatów, zagęszczaczy i nadmiaru soli

Czyste mięso pochodzące
od doświadczonych hodowców

Nasze mięso indycze pochodzi od Zelenki, firmy z 30‑letnim doświadczeniem w hodowli indyków. Na ich fermach pracownicy opiekują się indykami od dnia wyklucia, zwierzęta żyją w przestronnych kurnikach z naturalną ściółką i mają codzienny nadzór weterynaryjny.

Warunki przetwarzania mięsa są bardziej rygorystyczne niż obowiązujące przepisy. Ponadto mięso jest regularnie badane w niezależnych laboratoriach.

Tucz mieszankami kukurydzy, soi i pszenicy pochodzącymi z lokalnych upraw

Pasza zawierająca wystarczającą ilość makroskładników odżywczych i witamin dla prawidłowego wzrostu zwierząt.

Ścisła kontrola jakości i badania laboratoryjne mięsa

Mniej tłuszczu 🤝🏻 więcej białka

Wybraliśmy tylko delikatne, chude kawałki górnego uda z indyka, które jest jedną z mas na szczycie rankingu pod względem zawartości białka. Indyk ma również niższą zawartość tłuszczu w porównaniu do czerwonego mięsa i może pochwalić się niższym poziomem cholesterolu. Stanowi zatem genialny stosunek ceny do wydajności dla budowania mięśni i zrównoważonego odżywiania.

Procentowa zawartość białka w mięsie [1]

Mięso z indyka

23

Mięso z kurczaka

23

Chuda wołowina

20

Chuda wieprzowina

20

Pożywny lunch i szybka przekąska
za jednym razem

Ta wysokiej jakości szybka przekąska jest doskonałym źródłem białka do wszystkich ulubionych posiłków. Niezależnie od tego, czy wrzucisz mięso na pizzę, do sałatki, czy użyjesz go do zrobienia obfitej kanapki lub tacos, z pewnością będziesz się nim cieszyć. Przy okazji, mięso można również zjeść tak po prostu , prosto z puszki, na zimno, z kawałkiem żytniego chleba. Z piersi R2E można przygotować pełny posiłek w kuchni w mgnieniu oka.

Źródła informacji (1)
Wyświetl listę Ukryj listę

Składniki

Mięso z indyka (udziec bez kości, bez skóry) min. 98%, sól, pieprz czarny.

Jakość składników

  • 1x dobrze

Kraj pochodzenia: Republika Czeska.

Ostrzeżenie dla alergików: Produkt może zawierać śladowe ilości musztardy i masła (mleka).

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna 565 kJ / 135 kcal
Tłuszcz 6,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
Białko 20 g
Sól 1,6 g
Opakowanie: 400 g

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 5‑30 °C.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do 8 °C i spożyć w ciągu dwóch dni.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
467 ocena

Myślę, że to świetna alternatywa, gdy nie ma czasu lub nastroju na wymyślanie czegoś. Obrać na żytnim chlebie, posypać dymką i mam na talerzu pyszne danie z dzieciństwa.

Był pyszny, bardzo mi smakował np. w sałatce z makaronem ryżowym lub w słodko-słonym połączeniu z puddingami 😋.

niesmaczne i zbyt słone

Jestem bardzo zaskoczony doskonałym smakiem tego indyka. Wiedziałem, że Czeskie produkty są bardzo dobre ale nie spodziewałem się, że aż tak dobre. Indyk jest po prostu znakomity. Pyszny, mięsny, bez udziwnień, soczysty. Otworzyłem puszkę, by spróbować i zjadłem wszystko. Naprawdę, Czechy stały się Szwajcarią w środku Europy. Gratuluję Wam, Vilgain, i serdecznie polecam wszystkim.

6
odpowiedzianych pytań
Witam, czy w mięsie naprawdę nie ma przypraw? Mam uczulenie na kurkumę. Dziękuję bardzo
Witam, chciałem zapytać, czy rozważasz robienie mniejszych paczek w przyszłości? Mieszkam sam i 400 g w dwa dni jest dla mnie stosunkowo trudne do spożycia. Dziękuję, AS.
Czy mogę zapytać, jak długo mięso będzie przechowywane w otwartym słoiku? Po jakim czasie muszę je zużyć? Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłego dnia :)
Witam, kiedy któryś z nich będzie ponownie dostępny? Dziękuję