Vilgain Sardynki – duże, soczyste kawałki mięsa, bogate w kwasy omega-3, o wysokiej zawartości białka
Vilgain Sardynki – duże, soczyste kawałki mięsa, bogate w kwasy omega-3, o wysokiej zawartości białka
W BIO oliwie z oliwek
W swoim własnym soku
W BIO oliwie z oliwek
W magazynie 5 lub więcej sztuk
W magazynie 5 lub więcej sztuk
W magazynie 5 lub więcej sztuk
W magazynie 5 lub więcej sztuk
Inni kupują razem
Opakowanie: 90 g
Opakowanie: 120 g
100 g | |
Wartość energetyczna | 707 kJ / 168 kcal |
Tłuszcze | 7,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 25,9 g |
Sól | 1,24 g |
Waga porcji stałej: 63 g.
100 g | |
Wartość energetyczna | 929 kJ / 223 kcal |
Tłuszcze | 15 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 22 g |
Sól | 1 g |
Kwasy tłuszczowe Omega‑3 (zawarte w stałej proporcji) | 1,4 g |
Składniki
Sardynka (Sardinia pilchardus) 70%, woda 29%, sól.
Pochodzenie ryb: Północno‑wschodni Atlantyk (FAO 27), północno‑wschodni Atlantyk (FAO 34).
Metoda połowu ryb: Sieci okrężne i okrężnice.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Sardynki (Sardina pilchardus, minimum 70%), ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin, sól.
Kategoria narzędzi: okrężnica.
Obszar połowu: Morze Adriatyckie (FAO 37.2.1).
Ostrzeżenie dotyczące alergii: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Produkt może zawierać kości.
- Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Produkty powiązane
Inni też kupili
Pytania
4
odpowiedziane pytania
Witam, czy uważacie, że codzienne jedzenie sardynek jest bezpieczne? Smak jest wyśmienity, nieporównywalnie lepszy niż ze sklepu stacjonarnego, a jako reumatyk potrzebuję zwiększonego spożycia kwasów tłuszczowych omega 3, ale trochę obawiam się, czy nie będzie to miało negatywnego wpływu na zdrowie.
Dziękuję
Cześć, czy istnieje jakiś certyfikat dla tego produktu potwierdzający, że pochodzi on ze zrównoważonych i bezpiecznych źródeł (takich jak etykieta MSC itp.), Jeśli tak, podziel się nim, dziękuję bardzo.
Witam, czy te filety są bez kości? Dzięki
Cześć, dziękuję za pytanie. Sardynki nie są bez ości. Sardynki są powszechnie spożywane z ościami, które są miękkie i delikatne i całkowicie bezpieczne do spożycia. Pozostawia się je w sardynkach ze względu na korzystny wapń. Jednocześnie nie są to filety, sardynki są delikatne i bez głowy. Miłego dnia