Vilgain Baton czekoladowy – wysoka zawartość kakao, z kolumbijskich ziaren pojedynczego pochodzenia, słodka przekąska w podróży
Vilgain Baton czekoladowy – wysoka zawartość kakao, z kolumbijskich ziaren pojedynczego pochodzenia, słodka przekąska w podróży
Bean to bar - starannie wyselekcjonowane ziarna kakao o jasnym pochodzeniu
Etykieta "bean to bar" oznacza, że cała droga od ziarna kakaowego do gotowej czekolady znajduje się w rękach jednego producenta, bez pośrednich ogniw. Pozwala nam to zagwarantować maksymalną i stabilną jakość produktu. To nie jest produkcja masowa.
Naturalny wzmacniacz energii
i wsparcie koncentracji
Jedzenie czekolady to nie tylko przyjemność. To także sposób na lepsze zdrowie i samopoczucie. Wiadomo, że czekolada, zwłaszcza ta o wysokiej zawartości kakao, zawiera flawonoidy, które mają działanie zmniejszające niepokój, wspomagają koncentrację, zdrowie serca i poprawiają nastrój.
Praktyczna czekoladowa przekąska zawsze pod ręką
Nasze czekoladowe przekąski są idealnymi towarzyszami podróży, służąc jako szybki zastrzyk energii podczas pracowitego dnia lub jako zasłużona nagroda po treningu. Z pewnością nie zgubią się w śniadaniowej owsiance.
Składniki
Czekolada 70% (masa kakaowa*, cukier), orzechy laskowe 30%.
*Zawartość miazgi kakaowej w czekoladzie wynosi co najmniej 70%.
Uwaga dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, mleka, innych orzechów i nasion sezamu.
Składniki
Masło kakaowe 39%, mleko w proszku 32%, cukier.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i nasion sezamu.
Składniki
Masa kakaowa*, mleko w proszku 26 %, cukier, białko (mleko) 10 %. *Zawartość masy kakaowej w czekoladzie wynosi co najmniej 39,5 %.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny zostały zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i nasion sezamu.
Tabele kaloryczne
100 g | 45 g | |
Wartość energetyczna | 2389 kJ / 571 kcal | 1075 kJ / 257 kcal |
Tłuszcz | 47 g | 21,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 31 g | 14 g |
Węglowodany | 44 g | 19,8 g |
- w tym cukry | 37 g | 16,7 g |
Błonnik | 2,6 g | 1,2 g |
Białko | 10,6 g | 4,8 g |
Sól | 0,20 g | 0,09 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 45 g | |
Wartość energetyczna | 2618 kJ / 626 kcal | 1178 kJ / 282 kcal |
Tłuszcz | 47 g | 21,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 29 g | 13,1 g |
Węglowodany | 41 g | 18,5 g |
- w tym cukry | 40 g | 18 g |
Białko | 8,5 g | 3,8 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 45 g | |
Wartość energetyczna | 2290 kJ / 547 kcal | 1031 kJ / 246 kcal |
Tłuszcz | 48 g | 21,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 36 g | 16,2 g |
Węglowodany | 26 g | 11,7 g |
- w tym cukry | 25 g | 11,3 g |
Błonnik | 18 g | 8,1 g |
Białko | 10 g | 4,5 g |
Sól | 0,05 g | 0,02 g |
Uwaga
- Żywność z cukrem.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze od 15 do 21°C.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.