Ryby w puszce
Ryba to elegancki sposób na dostarczenie odpowiedniej dawki białka w diecie, a dzięki zawartym w niej kwasom tłuszczowym omega 3a także zadbać o zdrowie serca i funkcjonowanie mózgu. Ryby, zwłaszcza tłuste ryby morskie, są również bogate w szereg witamin (zwłaszcza B12 lub D) i minerałów. Dlatego dietetycy zalecają spożywanie ryb co najmniej dwa razy w tygodniu.
Wysokiej jakości ryby w puszkach są łatwo dostępną i tanią alternatywą dla świeżych ryb, których podaż jest zwykle bardzo ograniczona poza obszarami przybrzeżnymi. Ponadto ryby w puszkach mają znacznie dłuższy okres przydat ności do spożycia bez konieczności chłodzenia i bez utraty niektórych wartości odżywczych.
Najbardziej poszukiwanymi rybami są tuńczyk, bomba odżywcza pełna białka, łosoś, luksusowy przysmak morski, oraz sardynki, doskonałe źródło wapnia i witaminy D. Ale możesz także wybierać spośród puszek makreli, sardeli lub pstrąga.
Jeśli szukasz gwarantowanej jakości bez kompromisów, sięgnij po konserwy rybne z Vilgainu, gdzie jesteśmy tak samo zaangażowani w zrównoważony rozwój, jak i tradycyjne przetwarzanie. Bestsellery to tuńczyk w sosie własnym, filety z łososia lub sardynki w oliwie z oliwek.