Vilgain Brzoskwinie liofilizowana – słodkie chrupiące plasterki, delikatnie suszone, bez dodatku cukru
Vilgain Brzoskwinie liofilizowana – słodkie chrupiące plasterki, delikatnie suszone, bez dodatku cukru
Vilgain Liofilizowane brzoskwinie - super słodkie chrupiące plasterki bez dodatku cukru
Pyszne kawałki owoców, które są pełne smaku, tak jak świeże brzoskwinie. Są uprawiane bez chemicznych oprysków, nawozów i pestycydów. Mogą wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno o smak, jak i ładunek witamin, które nie są niszczone przez liofilizację.
Liofilizacja zachowuje aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów.
Jak właściwie działa ten proces liofilizacji? Brzoskwinie lub inne owoce (nawet warzywa) poddawane są działaniu wysokiej temperatury zamrażania, a następnie powoli suszone w próżni, całkowicie usuwając wodę. Dzięki temu procesowi owoce odzyskują swoją typową lekkość i zachowują swój kolor, aromat i smak. Ponadto owoce są pełne witamin, które zachowują się tak, jakby były świeże, ponieważ nie działa na nie ciepło. Brzoskwinie naturalnie zawierają witaminę C i witaminę A. W mniejszych ilościach zawierają również witaminy E i K, witaminę B3, żelazo, magnez, mangan i inne mikroelementy.
Wzbogacenie owsianki, jogurtu, musli, dekoracja deserów czy zastąpienie świeżych owoców? Lyo fruit może zrobić to wszystko.
Możesz używać liofilizowanych owoców wszędzie tam, gdzie używasz świeżych owoców. Możesz je wykorzystać do dekoracji i aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli z mlekiem lub smoothies. Jest to również bardzo popularny produkt dla cukierników, ponieważ sprawia, że dekorowanie deserów jest proste i efektywne. Brzoskwinie można używać w całości lub rozgnieść je między palcami - dzięki doskonałemu procesowi suszenia powstaje drobny proszek owocowy. Liofilizowane brzoskwinie mają jeszcze jedną ciekawą właściwość - gdy namoczysz je w wodzie, z powrotem pęcznieją i odzyskują swój pierwotny rozmiar oraz konsystencję i są nie do odróżnienia od klasycznych świeżych owoców.
Vilgain Brzoskwinie liofilizowane w kropki:
- brzoskwinie suszone mrozem
- zachowują swój naturalny kolor, smak i aromat
- doskonałe źródło witamin i minerałów
- do aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli lub smoothies
- można stosować tak samo jak klasyczne świeże owoce
Składniki
Liofilizowane brzoskwinie 100%, pokrojone w plasterki.
Ostrzeżeniedla alergików: może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | |
Tłuszcz | |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | |
Węglowodany | |
- w tym cukry | |
Błonnik | |
Białko | |
Sól |
*RHP - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.