Vilgain Bulion wołowy BIO – przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych
Vilgain Bulion wołowy BIO – przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych
Vilgain Rosół wołowy bez soli BIO - baza zupy z czystych składników i 77% kości wołowych i cielęcych
Rosół może być wyjątkowo dobrą bazą do zup, sosów, marynat i wielu innych dań. Jednak przygotowanie takiego uczciwego bulionu zajmuje kilka godzin, a kostka bulionowa jest kiepskim substytutem. Wypróbuj nasz gotowy do użycia bulion wołowy, który smakuje jak dopiero co ugotowany. Wykonany z organicznych, lokalnie pozyskiwanych składników, o wyrazistym smaku i mnóstwie mikroelementów.
Rosół wyprodukowany wyłącznie z lokalnych, organicznych składników
77% kości wołowych i cielęcych od zwierząt karmionych częściowo trawą, a częściowo zbożem, warzywa korzeniowe, podwójnie skoncentrowany przecier pomidorowy i zioła. To wszystko. W składnikach nie ma soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Użyte kości wołowe i cielęce oraz większość warzyw pochodzi z lokalnych gospodarstw w Belgii, gdzie wszystko jest rzemieślnicze.
Wolno ciągniony i super mocny
Vilgain Bulion wołowy jest najpierw gotowany przez co najmniej 48 godzin i zawiera co najmniej 1 kg mięsa i kości na 1 litr końcowego bulionu (ale nie szukaj kawałków mięsa w bulionie). Zapewnia to nie tylko mocny smak i aromat, ale także mnóstwo korzyści odżywczych. Kości są bogatym źródłem wapnia i fosforu, które są również potrzebne dla zdrowych kości i stawów. Rosół zawiera również sód, magnez, potas, siarkę i krzem, witaminy A i K2, kwasy tłuszczowe omega‑3 i omega‑6, żelazo, cynk, selen, bor i mangan.
Rosół wołowy można wykorzystać jako bazę do zup (np. ramen), sosów, risotta, kulek poke lub polać nim chiński makaron. Wystarczy dodać bulion zamiast wody i gotowe, a dodatkowo można zrezygnować z kostek bulionowych pełnych sztucznych dodatków.
Vilgain BIO bulion wołowy bez soli w punktach:
- baza gotowana w 77% z kości wołowych i cielęcych
- jedno opakowanie wystarcza na 5 l zupy
- z lokalnych upraw ekologicznych w Belgii
- mięso zwierząt karmionych trawą i zbożem
- nie zawiera soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów
- nadaje potrawom charakterystyczny wołowy smak
Składniki
Woda, kości wołowe* 77%, cebula*, marchew*, przecier pomidorowy* (dwukrotnie zagęszczony), seler*, czosnek*, zioła*.
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, skorupiaków, ryb, mleka oraz siarczynów i SO2.
Tabele kaloryczne
100 ml | |
Wartość energetyczna | 59 kJ / 14 kcal |
Tłuszcz | < 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,2 g |
Węglowodany | 0,5 g |
- w tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 2,99 g |
Sól | 0,11 g |
Zalecenia dotyczące przygotowania
- Jedno opakowanie wystarcza na 5 litrów zupy (dawka jest jedynie orientacyjna i zależy od tego, jak mocny ma być bulion).
- Dodawać w dowolnym momencie podczas gotowania, aby doprawić potrawę.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.