Vilgain Demi Glace ⁠–⁠ Mocny, wykwintny bulion z kości i mięsa, do 4 l sosu w jednym opakowaniu, bez konserwantów

Vilgain Demi Glace ⁠–⁠ Mocny, wykwintny bulion z kości i mięsa, do 4 l sosu w jednym opakowaniu, bez konserwantów

Vilgain Demi Glace - delikatna francuska baza do różnych sosów mięsnych, rybnych i warzywnych

Demi glace to gęsty, bogaty sos, który jest używany zwłaszcza w kuchni francuskiej, aby naturalnie wzmocnić smak potraw. Profesjonalni szefowie kuchni uwielbiają go za bogaty, intensywny i niepowtarzalny smak. Jest to wyjątkowo dobra baza do zup i sosów, do duszenia i duszenia i działa jako wszechstronny składnik do aromatyzowania każdego dania.

Wypróbuj nasz gotowy do użycia Demi Glace, korzystając z tradycyjnej receptury przygotowanej z lokalnych składników i dopraw swój posiłek jak w restauracji z gwiazdką Michelin. Z jednego opakowania można uzyskać do 8 litrów wyśmienitego smaku.

Gęsty bulion z wyłącznie lokalnych składników organicznych

...i ze składników, które naprawdę do niego należą. Na 1 litr produktu końcowego zużywa się co najmniej 1,1 kg mięsa wołowego i cielęcego oraz kości z lokalnych gospodarstw w Belgii. Gotuje się go przez 48‑72 godziny, wraz z dwukrotnie zagęszczonym przecierem pomidorowym, masłem, mąką, warzywami i ziołami. To wszystko. W składnikach nie ma soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Nawet używane warzywa są wysokiej jakości z lokalnych belgijskich gospodarstw, gdzie są również przetwarzane rzemieślniczo.

Wolno ciągniony bulion o wyjątkowo mocnym smaku

Vilgain Demi Glace nadaje potrawom głębszy i bogatszy smak i jest bardzo popularny wśród smakoszy. Jest bogaty w naturalne substancje z kości, bulionu i aromatycznych ziół, które mogą przyczynić się do smaku i wartości odżywczej potraw. Po wyjęciu z lodówki Demi Glace ma gęstą, galaretowatą konsystencję, która stopniowo mięknie pod wpływem ciepła.

Vilgain Demi Glace w punktach:

  • mocno zredukowany bulion
  • do 4 litrów pysznej bazy z jednego słoika
  • według tradycyjnej receptury
  • składniki pochodzące z lokalnych upraw w Belgii
  • bogate w mikroelementy
  • bez soli, wzmacniaczy smaku i konserwantów

Składniki

Woda, kości wołowe 40%, kości cielęce 25%, cebula, marchew, skórki wieprzowe 4%, seler, przecier pomidorowy (dwukrotnie zagęszczony), masło (z mleka), mąka (glutenowa), czosnek, zioła.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb oraz siarczynów i SO2.

Tabele kaloryczne

100 ml
Wartość energetyczna
142 kJ / 33 kcal
Tłuszcz
0,23 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
< 0,2 g
Węglowodany
3,3 g
- w tym cukry
< 0,5 g
Białko
4,52 g
Sól
0,14 g
Opakowanie: 240 ml

Zalecenia dotyczące przygotowania:

  • Zalecamy 1 łyżkę stołową demi glace do posmarowania mięsa (dawkowanie jest jedynie przybliżone i zależy od preferencji smakowych).
  • Konsystencja zależy w dużej mierze od temperatury. Przechowywany w lodówce może tymczasowo przybrać konsystencję od syropowatej do galaretowatej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,2
33 ocena

Demi glace powinno być gęste i aromatyczne, to było jak rozcieńczony bulion bez smaku

Cześć Dominika, bardzo nam przykro, że produkt Ci nie odpowiada. Demi glace naturalnie staje się słony, gdy jest przechowywany w lodówce. Ponieważ nie jest solony, produkt może nie być tak wyrazisty jak inne buliony/potrawy. Życzymy miłego dnia.

Świetny, mocny smak

Nie obraża i nie zachwyca, pewnie nie następnym razem :-) Demi glace w ogóle bym tego nie nazwał...

Sam produkt w ogóle mi nie pachnie, wręcz przeciwnie, ale powstałe potrawy smakują wyśmienicie. Dodaję je do zup, aby nie były gotowane w wodzie, ale w "bulionie" i są o wiele lepsze.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.