Vilgain Dropsy czekoladowe bez dodatku cukru – słodzone naturalnymi słodzikami, o intensywnym kakaowym smaku
Vilgain Dropsy czekoladowe bez dodatku cukru – słodzone naturalnymi słodzikami, o intensywnym kakaowym smaku
Vilgain Czekoladowe dropsy bez dodatku cukru - rozkoszuj się wysokiej jakości czekoladą bez dodatkowego cukru
Czekoladowa rozkosz bez dodatkowego cukru? Dokładnie tym są delektujące Vilgain Czekoladowe dropsy. Możesz polegać na wysokiej jakości zawartości kakao - wersja gorzka zawiera minimum 75%, a biała 35%. Kakao posiada również certyfikat Rainforest Alliance, który zapewnia korzystne warunki pracy dla rolników i wspiera odpowiedzialne rolnictwo.
Naturalny słodzik ksylitol zamiast cukru
Ksylitol, zwany również cukrem brzozowym, to substancja pochodzenia naturalnego o nieznanych negatywnych skutkach ubocznych. W naturze występuje powszechnie w owocach i warzywach, takich jak maliny, śliwki czy kukurydza. W porównaniu do zwykłego cukru ma około 40% mniej kalorii, ale taką samą słodycz. W przeciwieństwie do niektórych innych substancji słodzących, nie ma nieprzyjemnego posmaku. Ponadto spożywanie żywności i napojów z ksylitolem zamiast cukru pomaga zachować mineralizację zębów i może zapobiegać próchnicy.
Do pieczenia i topienia
Możesz użyć dropsów czekoladowych do dekoracji kaszek, muffinek i muesli. Możesz użyć ich do przygotowania ciasteczek, naleśników i innych kulinarnych przysmaków. Następnie roztop je, aby uzyskać pyszną, uniwersalną polewę.
Pobudzenie mózgu i pomoc w koncentracji
Czyste kakao zawarte w naszych kawałkach czekoladowych jest źródłem cennych flawonoidów, które wspomagają koncentrację i uwagę oraz są znane ze swojego działania antyoksydacyjnego.
Vilgain Czekoladowe dropsy bez dodatku cukru w punktach:
- wysokiej jakości czekolada z minimalną zawartością cukru.
- 75% ciemna czekolada lub biała czekolada o zawartości co najmniej 35% masy kakaowej
- słodzone ksylitolem dla obniżenia zawartości kalorii
- Rainforest Alliance Certified - wspieranie rolników i lasów
- idealne do śniadania, deserów, gorących napojów lub wypieków
Składniki
Masło kakaowe, ksylitol (substancja słodząca), pełne mleko w proszku mlekoodtłuszczone mleko w proszku mlekomasło klarowane (mleko), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy Bourbon.
Zawartość kakao min. 35%.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.
Składniki
Masa kakaowa, ksylitol (substancja słodząca), masło kakaowe, lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat wanilii Bourbon.
Zawartość masy kakaowej min. 75%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i glutenu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2308 kJ / 560 kcal |
Tłuszcz | 48 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 30 g |
Węglowodany | 29 g |
- w tym cukry | 1 g |
- w tym poliole | 23 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 0,02 g |
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2232 kJ / 539 kcal |
Tłuszcz | 42 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
Węglowodany | 47 g |
- w tym cukry | 13 g |
- w tym poliole | 35 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 0,32 g |
Uwaga
- Produkt spożywczy, zawierający substancje słodzące.
- Może mieć działanie przeczyszczające w przypadku spożycia w nadmiarze.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.