Vilgain Drożdże spożywcze – 50% białka, wegański, serowy smak
Vilgain Drożdże spożywcze – 50% białka, wegański, serowy smak
Vilgain Drożdże spożywcze - bezglutenowy wegański środek aromatyzujący z witaminami z grupy B i aromatem parmezanu
Dzięki drożdżom dla smakoszy potrawy zyskują subtelny orzechowo‑serowy smak i mnóstwo mikroelementów Powstają z drożdży na podłożu bogatym w cukier. Mieszanka jest następnie suszona i delikatnie podgrzewana do 45°C. Drożdże te nie mogą być zatem używane do rozczynu, a jedynie jako dodatek smakowy.
Roślinna alternatywa dla sera
Możesz je stosować wszędzie tam, gdzie normalnie sięgnąłbyś po konwencjonalny ser - drożdże są wykorzystywane do produkcji wegańskiego parmezanu, w sosach, smarowidłach, zupach, sałatkach, makaronach, risotto, serach wegańskich itp. W postaci płatków przypominają starty ser i łatwo je wykorzystać do posypywania już przygotowanych potraw, dzięki czemu ta forma jest popularna nie tylko wśród społeczności wegańskiej.
Vilgain Drożdże spożywcze w punktach:
- znaczące źródło białka (49g/100g) i witamin z grupy B
- stosowane jako wegańska alternatywa dla sera
- do aromatyzowania smarowideł, sosów, zup, sałatek
Składniki
Nieaktywne suszone drożdże.
Ostrzeżenie dla alergików: ten produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1370 kJ / 327 kcal |
Tłuszcz | 5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 9 g |
- w tym cukry | 8 g |
Błonnik | 27 g |
Białko | 49 g |
Sól | 0,5 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.