Jeśli masz tylko 15 minut na przygotowanie obiadu, ten przepis jest dla Ciebie.
Zarówno wegetarianie, jak i mięsożercy będą zadowoleni z tego spaghetti. Dzięki twarogowi makaron jest pełen białka, więc nie musisz się martwić, że posiłek nie będzie sycący.
1 porcja zawiera.
- 545 kcal
- 66 g węglowodanów
- 20 g tłuszczów
- 24 g białka
Na 2 porcje
- 1 awokado
- 1 serek wiejski lekki
- 2 łyżeczki drożdże delikatesowe
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 40 g młodego szpinaku
- sól
- pieprz
- suszony czosnek
- oregano
- sok z cytryny
- spaghetti
- 30 g orzechów włoskich
- 50 g pomidorów koktajlowych
- bazylia
Przygotowanie
-
Ugotuj spaghetti we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości.
-
Oczyszczone awokado i wszystkie pozostałe składniki sosu (twarożek, szpinak, drożdże delikatesowe, oliwa z oliwek, sok z 1/2 cytryny, przyprawy) umieść w blenderze i wszystko razem dokładnie zmiksuj na sos.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody z makaronu.
-
Podgrzej sos na gorącej patelni i dodaj ugotowany makaron.
-
Teraz wystarczy podać i posypać posiekanymi orzechami włoskimi, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i drożdżami delikatesowymi.
Smacznego!