Grass-Fed Izolat białka – szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu

Grass-Fed Izolat białka – szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu
Z mleka krów swobodnie pasących się na holenderskich łąkach
Podstawą naszego izolatu jest wysokiej jakości serwatka. Pozyskujemy ją z mleka krów karmionych trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. W rezultacie mleko ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu z mlekiem krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.
Serwatka jest następnie filtrowana w niskich temperaturach, aby zachować cenne frakcje białkowe. Zawiera naturalnie występujące frakcje białkowe, takie jak ß-laktoglobulina i laktoferyna, które są korzystnymi składnikami serwatki.
Maksymalna użyteczność dla Twojego ciała
Twoje ciało czerpie maksimum korzyści z białka serwatkowego. Charakteryzuje się ono doskonałą strawnością i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów. Aminokwasy rozgałęzione (BCAA) są jego naturalną częścią i przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Izolat białka serwatki
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Naturalny kolor i smak
Autentyczny i całkowicie naturalny smak z prawdziwych składników, takich jak kakao i liofilizowane owoce. Brak syntetycznych aromatów i barwników używanych do manipulowania smakiem i maskowania gorszych jakościowo składników.
Przyjemnie słodki smak dzięki słodzikowi z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze niż sam cukier i można je uznać za bezpieczny bezkaloryczny słodzik naturalnego pochodzenia.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy? Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest to obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Kolejnym potencjalnym negatywnym skutkiem działania sukralozy jest zmniejszanie ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, którego kluczowa rola dla zdrowia jest coraz lepiej udokumentowana.
| ✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
| Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
| Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
| Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
| Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Łatwo strawny, niższa zawartość laktozy
Dzięki zaawansowanej filtracji nasz izolat zawiera 0,5% laktozy. Maksymalna górna granica to 1% laktozy. Białko jest dzięki temu łagodniejsze dla naszego trawienia.
Więcej białka, mniej tłuszczu i cukru
Izolat ma wyższą zawartość wartościowego białka i niższą zawartość tłuszczu, cukru i węglowodanów. Jedna porcja dostarcza tylko 109 kcal.
*Dotyczy przygotowanego napoju zawierającego 30 g białka i 250 ml wody.
Najlepszy koktajl po treningu i diecie
Izolat wchłania się szybciej niż koncentrat ze względu na znacznie niższą zawartość tłuszczu i cukru. To sprawia, że jest to idealny wybór po treningu siłowym, gdy trzeba jak najszybciej uzupełnić zapasy białka.
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
| Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
| Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych trawą z wolnego wybiegu | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
| Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
| Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
| Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy | Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
| 68 - 78% | 74 - 77% | 83 - 85% | 74 - 77% |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
| 5,7 - 7,7% | 6,9 - 7,1% | 0,6 - 1,4% | 6,7 - 6,9% |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
| 7,2 - 14% | 9,6 - 14% | 4 - 4,3% | 6,9 - 7,3% |
| Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 94% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku 4,5%, naturalny aromat, substancje słodzące: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Instantyzowany izolat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 97 %, naturalne aromaty, organiczny proszek z buraków, skoncentrowany sok z cytryny (proszek) 0,35 %, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 93% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku 4%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 98,6% (mleko,emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, mielona wanilia 0,25%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są wskazane pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzeszki ziemne i orzechy.
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1547 kJ / 364 kcal | 464 kJ / 109 kcal |
| Tłuszcz | 0,6 g | 0,2 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g | 0,1 g |
| Węglowodany | 2,9 g | 0,9 g |
| - w tym cukry | 2,5 g | 0,8 g |
| Błonnik | 0,1 g | 0 g |
| Białko | 87 g | 26 g |
| Sól | 0,49 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Niezbędne aminokwasy | |
| Izoleucyna | 5,5 g |
| Leucyna | 12,2 g |
| Lizyna | 11,2 g |
| Metionina | 2,3 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 4,5 g |
| Tryptofan | 2,7 g |
| Walina | 5,2 g |
| Aminokwasy półistotne | |
| Histydyna | 2,2 g |
| Arginina | 2,4 g |
| Aminokwasy nieistotne | |
| Alanina | 4,9 g |
| Kwas asparaginowy | 11,3 g |
| Glutamina | 16,8 g |
| Glicyna | 1,6 g |
| Prolina | 4,4 g |
| Seryna | 2,8 g |
| Tyrozyna | 3,7 g |
| Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1584 kJ / 373 kcal | 467 kJ / 110 kcal |
| Tłuszcz | 1,2 g | 0,4 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g | 0,2 g |
| Węglowodany | 6,7 g | 2 g |
| - w tym cukry | 5,3 g | 1,6 g |
| Błonnik | 3 g | 0,9 g |
| Białko | 83 g | 25 g |
| Sól | 0,5 g | 0,16 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Niezbędne aminokwasy | |
| Izoleucyna | 5,5 g |
| Leucyna | 12,2 g |
| Lizyna | 11,2 g |
| Metionina | 2,3 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 4,5 g |
| Tryptofan | 2,7 g |
| Walina | 5,2 g |
| Aminokwasy półistotne | |
| Histydyna | 2,2 g |
| Arginina | 2,4 g |
| Aminokwasy nieistotne | |
| Alanina | 4,9 g |
| Kwas asparaginowy | 11,3 g |
| Glutamina | 16,8 g |
| Glicyna | 1,6 g |
| Prolina | 4,4 g |
| Seryna | 2,8 g |
| Tyrozyna | 3,7 g |
| Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1548 kJ / 365 kcal | 465 kJ / 109 kcal |
| Tłuszcze | 0,6 g | 0,2 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 0,1 g |
| Węglowodany | 4,2 g | 1,3 g |
| - w tym cukry | 2,9 g | 0,9 g |
| Białko | 85 g | 26 g |
| Sól | 0,49 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Aminokwasy egzogenne | |
| Izoleucyna | 5,5 g |
| Leucyna | 12,2 g |
| Lizyna | 11,2 g |
| Metionina | 2,3 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 4,5 g |
| Tryptofan | 2,7 g |
| Walina | 5,2 g |
| Aminokwasy względnie egzogenne | |
| Histydyna | 2,2 g |
| Arginina | 2,4 g |
| Aminokwasy endogenne | |
| Alanina | 4,9 g |
| Kwas asparaginowy | 11,3 g |
| Glutamina | 16,8 g |
| Glicyna | 1,6 g |
| Prolina | 4,4 g |
| Seryna | 2,8 g |
| Tyrozyna | 3,7 g |
| Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1539 kJ / 363 kcal | 462 kJ / 109 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 0,1 g |
Węglowodany | 5,4 g | 1,6 g |
- w tym cukry | 4,6 g | 1,4 g |
Białko | 83 g | 25 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Aminokwasy egzogenne | |
| Izoleucyna | 5,5 g |
| Leucyna | 12,2 g |
| Lizyna | 11,2 g |
| Metionina | 2,3 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 4,5 g |
| Tryptofan | 2,7 g |
| Walina | 5,2 g |
| Aminokwasy warunkowo egzogenn | |
| Histydyna | 2,2 g |
| Arginina | 2,4 g |
| Aminokwasy endogenne | |
| Alanina | 4,9 g |
| Kwas asparaginowy | 11,3 g |
| Glutamina | 16,8 g |
| Glicyna | 1,6 g |
| Prolina | 4,4 g |
| Seryna | 2,8 g |
| Tyrozyna | 3,7 g |
| Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 miarkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Uwaga
- Żywność, zawierająca substancje słodzące.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.






