Vilgain Mąka z ciecierzycy BIO – bezglutenowa alternatywa dla konwencjonalnej mąki, pełna błonnika i białka
Vilgain Mąka z ciecierzycy BIO – bezglutenowa alternatywa dla konwencjonalnej mąki, pełna błonnika i białka
W magazynie 5 lub więcej sztuk
Zamów teraz, a my dostarczymy
w poniedziałek
Vilgain Mąka z ciecierzycy BIO - mąka bezglutenowa o wysokiej zawartości błonnika i białka.
Vilgain Mąka z ciecierzycy BIO to bezglutenowa alternatywa dla zwykłej mąki. Jest to 100% mąka BIO bez żadnych dodatków. Ma przyjemny orzechowy smak.
W porównaniu z konwencjonalną mąką pszenną ma niższą zawartość węglowodanów. Ponieważ materiałem wyjściowym są rośliny strączkowe, może pochwalić się również wysoką zawartością błonnika i białka. Jej zastosowanie jest wszechstronne. Można ją wykorzystać do pieczenia, gotowania, zagęszczania zup i sosów, robienia frytek, a nawet hummusu.
Vilgain Organiczna mąka z ciecierzycy w punktach:
- 100% Organiczna mąka bez dodatków
- bezglutenowa alternatywa dla zwykłej mąki
- niższa zawartość węglowodanów niż w mące pszennej
- wysoka zawartość błonnika i białka
- wszechstronne zastosowanie
Opakowanie: 500 g
100 g | |
Wartość energetyczna | 1511 kJ / 361 kcal |
Tłuszcze | 6,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 35 g |
- w tym cukry | 2,7 g |
Błonnik | 12,8 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,06 g |
Składniki
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.
Kraj pochodzenia: Turcja
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.