Vilgain R2E Czarna fasola BIO – białko roślinne, błonnik i mikroelementy dla natychmiastowego wzbogacenia żywności
Vilgain R2E Czarna fasola BIO – białko roślinne, błonnik i mikroelementy dla natychmiastowego wzbogacenia żywności
Vilgain R2E Czarna fasola BIO - pożywny dodatek w ekologicznym opakowaniu
Vilgain R2E Czarna fasola BIO to sterylizowana czarna fasola bez solanki. Fasola jest doskonałym źródłem błonnika i jest również bogata w białko roślinne. Zrównoważony stosunek makroskładników jest podkreślony przez minimalną zawartość tłuszczu i cukru. Zawierają również wiele składników mineralnych. Mają intensywny smak i mięsistą, gęstą konsystencję.
Gotowe do spożycia
Fasolka nie wymaga mycia ani suszenia i jest gotowa do spożycia prosto z opakowania. Docenisz to, gdy się nie spieszysz, ale chcesz też cieszyć się smacznym i pełnowartościowym posiłkiem. Doskonałe jako dodatek do dań, w zupach, pasztetach czy sałatkach. Możesz je również upiec lub użyć np. do zastąpienia mięsa w sosie.
Przyjazna dla środowiska
Innowacyjne opakowanie pozwala zachować świeżość fasoli, ale przede wszystkim jest przyjazne dla środowiska. W trakcie swojego cyklu życia opakowanie to produkuje mniejszą ilość emisji CO2 niż szklane pojemniki o podobnej objętości.
Vilgain R2E BIO Czarna fasola w punktach:
- bez solanki
- źródło błonnika
- wysoka zawartość białka
- gotowa do natychmiastowego spożycia
- przyjazna dla środowiska
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 590 kJ / 140 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 21 g |
- w tym cukry | 0,9 g |
Błonnik | 6,7 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 0,8 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.