87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

🍪🍰
Izolat białka, który wzbogaci
Twoje kulinarne przepisy

Specjalne białko do pieczenia? Tak, i to z minimalną zawartości laktozy. Unikalne, wysokiej jakości białko mleczne z Danii, dzięki któremu wyczarujesz słodkie i wytrawne przysmaki pełne białka. Zaprojektowane tak, aby wytrzymywało wysokie temperatury i zachowywało idealną konsystencję.

87% najwyższej jakości białka

To, że to białko stworzyliśmy z myślą o pieczeniu, nie znaczy, że poszliśmy na skróty. Wręcz przeciwnie — sięgnęliśmy po to, co najlepsze. Nasz izolat białka serwatkowego to prawdziwa gwiazda wśród protein: ma mniej tłuszczu i cukru, za to więcej białka niż klasyczny koncentrat. Według nowoczesnej metodologii DIAAS jest zaliczany do najlepszych źródeł białka i pod względem przyswajalności przebija nawet wołowinę.

Doskonała strawność

Niska zawartość tłuszczu i cukru

Pełne spektrum aminokwasów

Naleśniki białkowe, chleb low‑carb

Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.

Idealnie miękka i elastyczna tekstura

Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Nie żeluje w wyższych temperaturach

Przyczynia się do uzyskania puszystej tekstury

Pomaga wygładzić teksturę

Zwykłe białko

Vilgain Białko do pieczenia

Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?

Vilgain Białko do pieczenia Vilgain Izolat białka do pieczenia
Rodzaj białka Mieszanka białek mleka Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka
Pochodzenie mleka Dania Dania
Białko 81 % 87 %
Laktoza Wyższa zawartość laktozy Niższa zawartość laktozy
Zalecana ilość zamienników 15‑25 % do 30%
Smak i aromat Bez smaku Bez smaku
Zastosowanie Do pieczenia i gotowania Do pieczenia i gotowania

Składniki

Mieszanka białek mleka ( izolat białkaserwatki , białka mleka ).

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
1553 kJ / 362 kcal
Tłuszcze
1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
0,3 g
- w tym cukry
0,3 g
Białko
87 g
Sól
0,9 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Aminokwasy egzogenne
Izoleucyna5,5 g
Leucyna9,4g
Lizyna8,3 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina5,6 g
Tryptofan1,4 g
Walina5,7 g
Aminokwasy półegzogenne
Histydyna
2 g
Arginina2,5 g
Aminokwasy endogenne
Kwas asparaginowy8,3 g
Glutamina17,7 g
Glicyna1,5 g
Alanina
4,1 g
Prolina7,4 g
Seryna4,9 g
Tyrozyna3,5 g
Cysteina1,2 g

*Dotyczy zawartości aminokwasów w 100 g białka.

Opakowanie: 500 g
Opakowanie: 1 000 g

Instrukcja użycia

  • Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
  • Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
  • Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Muffinki bananowe z białkiem i czekoladą

Muffinki bananowe z białkiem i czekoladą

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Opinie

Napisz recenzję
4,9
304 ocena

Super nadýchané těsto

Zatím nevyzkoušeno.

Super na pečení - těsto je super na dýchane a chutná skvěle celé rodině

Super na pečení.

Pytania

Dzień dobry, jaka jest różnica pomiędzy tym białkiem a tym 81%? :)