Vilgain 87% Białko do pieczenia – izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy
Vilgain 87% Białko do pieczenia – izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy
Izolat białka, który uświetni każdą kulinarną ucztę
Specjalne białko do pieczenia? Tak, nawet z minimalną zawartością laktozy. Unikalne, wysokiej jakości białko mleka z Danii, które wyczaruje pełne białka słodkie i pikantne przysmaki. Zaprojektowane, aby wytrzymać nawet wyższe temperatury i zachować idealną konsystencję.
87% najwyższej jakości białka
To, że jest to białko do pieczenia, nie zmienia faktu, że zestawiliśmy je z najlepszych wartościowych białek dostępnych na rynku. Izolat serwatki jest liderem wśród białek, o niższej zawartości tłuszczu i cukru oraz wyższej zawartości białka niż klasyczny koncentrat. Według DIAAS (najbardziej zaawansowanej metodologii określania jakości białka) plasuje się wśród doskonałych źródeł białka, a pod względem użyteczności przewyższa nawet wołowinę.
Naleśniki białkowe, chleb low‑carb
Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.
Idealnie miękka i elastyczna tekstura
Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.
Zwykłe białko
Vilgain Białko do pieczenia
Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?
Vilgain Białko do pieczenia | Vilgain Izolat białka do pieczenia | |
Rodzaj białka | Mieszanka białek mleka | Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka |
Pochodzenie mleka | Dania | Dania |
Białko | 81 % | 87 % |
Laktoza | Wyższa zawartość laktozy | Niższa zawartość laktozy |
Zalecana ilość zamienników | 15‑25 % | do 30% |
Smak i aromat | Bez smaku | Bez smaku |
Zastosowanie | Do pieczenia i gotowania | Do pieczenia i gotowania |
Składniki
Mieszanka białek mleka ( izolat białkaserwatki , białka mleka ).
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1553 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 0,3 g |
- w tym cukry | 0,3 g |
Białko | 87 g |
Sól | 0,9 g |
Instrukcja użycia
- Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
- Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
- Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.