87% Białko do pieczenia – izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy
87% Białko do pieczenia – izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy
🍪🍰
Izolat białka, który wzbogaci
Twoje kulinarne przepisy
Specjalne białko do pieczenia? Tak, i to z minimalną zawartości laktozy. Unikalne, wysokiej jakości białko mleczne z Danii, dzięki któremu wyczarujesz słodkie i wytrawne przysmaki pełne białka. Zaprojektowane tak, aby wytrzymywało wysokie temperatury i zachowywało idealną konsystencję.
87% najwyższej jakości białka
To, że to białko stworzyliśmy z myślą o pieczeniu, nie znaczy, że poszliśmy na skróty. Wręcz przeciwnie — sięgnęliśmy po to, co najlepsze. Nasz izolat białka serwatkowego to prawdziwa gwiazda wśród protein: ma mniej tłuszczu i cukru, za to więcej białka niż klasyczny koncentrat. Według nowoczesnej metodologii DIAAS jest zaliczany do najlepszych źródeł białka i pod względem przyswajalności przebija nawet wołowinę.
Naleśniki białkowe, chleb low‑carb
Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.
Idealnie miękka i elastyczna tekstura
Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.
Zwykłe białko
Vilgain Białko do pieczenia
Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?
| Vilgain Białko do pieczenia | Vilgain Izolat białka do pieczenia | |
| Rodzaj białka | Mieszanka białek mleka | Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka |
| Pochodzenie mleka | Dania | Dania |
| Białko | 81 % | 87 % |
| Laktoza | Wyższa zawartość laktozy | Niższa zawartość laktozy |
| Zalecana ilość zamienników | 15‑25 % | do 30% |
| Smak i aromat | Bez smaku | Bez smaku |
| Zastosowanie | Do pieczenia i gotowania | Do pieczenia i gotowania |
Składniki
Mieszanka białek mleka ( izolat białkaserwatki , białka mleka ).
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1553 kJ / 362 kcal |
Tłuszcze | 1,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 0,3 g |
- w tym cukry | 0,3 g |
Białko | 87 g |
Sól | 0,9 g |
Profil aminokwasowy:
| 100 g* | |
| Aminokwasy egzogenne | |
| Izoleucyna | 5,5 g |
| Leucyna | 9,4g |
| Lizyna | 8,3 g |
| Metionina | 2,3 g |
| Fenyloalanina | 3,6 g |
| Treonina | 5,6 g |
| Tryptofan | 1,4 g |
| Walina | 5,7 g |
| Aminokwasy półegzogenne | |
| Histydyna | 2 g |
| Arginina | 2,5 g |
| Aminokwasy endogenne | |
| Kwas asparaginowy | 8,3 g |
| Glutamina | 17,7 g |
| Glicyna | 1,5 g |
| Alanina | 4,1 g |
| Prolina | 7,4 g |
| Seryna | 4,9 g |
| Tyrozyna | 3,5 g |
| Cysteina | 1,2 g |
*Dotyczy zawartości aminokwasów w 100 g białka.
Instrukcja użycia
- Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
- Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
- Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
