Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

🚚
W drodze – spodziewamy się za 6 dni
Dodaj go do obserwowanych, a my poinformujemy Cię, gdy będzie dostępny w magazynie
100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

🍪🍰
Izolat białka, który wzbogaci
Twoją gastronomiczną ucztę

Specjalne białko do pieczenia? Tak, nawet przy minimalnej zawartości laktozy. Unikalne, wysokiej jakości białko mleka z Danii, które wyczaruje pełne białka słodkie i pikantne przysmaki. Zaprojektowane, aby wytrzymać nawet wyższe temperatury i zachować idealną konsystencję.

87% białka najwyższej jakości

Tylko dlatego, że jest to białko do pieczenia, nie zmienia to faktu, że połączyliśmy je z najlepszymi dostępnymi białkami. Izolat serwatki to najwyższej jakości białko, o niższej zawartości tłuszczu i cukru oraz wyższej zawartości białka niż klasyczny koncentrat. Według DIAAS (najnowocześniejszej metodologii określania jakości białka) jest to jedno z doskonałych źródeł białka i przewyższa nawet wołowinę pod względem użyteczności.

Doskonała strawność

Niska zawartość tłuszczu i cukru

Pełne spektrum aminokwasów

Naleśniki białkowe, chleb low‑carb

Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.

Idealnie miękka i elastyczna tekstura

Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Nie żeluje w wyższych temperaturach

Przyczynia się do uzyskania puszystej tekstury

Pomaga wygładzić teksturę

Zwykłe białko

Vilgain Białko do pieczenia

Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?

Vilgain Białko do pieczenia Vilgain Izolat białka do pieczenia
Rodzaj białka Mieszanka białek mleka Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka
Pochodzenie mleka Dania Dania
Białko 81 % 87 %
Laktoza Wyższa zawartość laktozy Niższa zawartość laktozy
Zalecana ilość zamienników 15‑25 % do 30%
Smak i aromat Bez smaku Bez smaku
Zastosowanie Do pieczenia i gotowania Do pieczenia i gotowania

Składniki

Mieszanka białek mleka ( izolat białkaserwatki , białka mleka ).

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
1553 kJ / 362 kcal
Tłuszcz
1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
0,3 g
- w tym cukry
0,3 g
Białko
87 g
Sól
0,9 g
Opakowanie: 500 g
Opakowanie: 1 000 g

Instrukcja użycia

  • Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
  • Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
  • Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Recenzje

Napisz recenzję
4,8
224 ocena

Super. Z normalnym białkiem moje ciasto opadało, teraz pozostaje puszyste. Piekę z nim słodki chleb pełnoziarnisty. Nawet mój chłopak nie zauważył, że jest pełnoziarnisty i z białkiem :-).

Do tej pory próbowałem go z powodzeniem tylko w pikantnych wypiekach, kiedy zamieniłem 1/3 mąki na to białko w chlebie bananowym, pozostał odpowiednio "żujący", więc będę musiał pobawić się proporcjami. W przeciwnym razie świetnie nadaje się do dodawania białka do miejsc, w których w przeciwnym razie trudno byłoby je znaleźć

Najlepszy kumpel do pieczenia 💪

Nie wiem jak żyłam bez niego do tej pory. Zdecydowanie polecam :)

Pytania

24
odpowiedziane pytania
Witam,czy mogłabym prosić o przepis na muffinki z kremem? Dziękuję😉
Jaki jest profil aminokwasowy?
Czy mogę też użyć zwykłego białka do pieczenia? Albo jaka jest różnica między tym a klasycznym do picia?
Witam, po normalnym białku mam wzdęty brzuch i ciężko mi strawić białko. Czy to jest lekkostrawne? Dziękuję bardzo