Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Izolat białka, który uświetni każdą kulinarną ucztę

Specjalne białko do pieczenia? Tak, nawet z minimalną zawartością laktozy. Unikalne, wysokiej jakości białko mleka z Danii, które wyczaruje pełne białka słodkie i pikantne przysmaki. Zaprojektowane, aby wytrzymać nawet wyższe temperatury i zachować idealną konsystencję.

87% najwyższej jakości białka

To, że jest to białko do pieczenia, nie zmienia faktu, że zestawiliśmy je z najlepszych wartościowych białek dostępnych na rynku. Izolat serwatki jest liderem wśród białek, o niższej zawartości tłuszczu i cukru oraz wyższej zawartości białka niż klasyczny koncentrat. Według DIAAS (najbardziej zaawansowanej metodologii określania jakości białka) plasuje się wśród doskonałych źródeł białka, a pod względem użyteczności przewyższa nawet wołowinę.

Doskonała strawność

Niska zawartość tłuszczu i cukru

Pełne spektrum aminokwasów

Naleśniki białkowe, chleb low‑carb

Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.

Idealnie miękka i elastyczna tekstura

Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Nie żeluje w wyższych temperaturach

Przyczynia się do uzyskania puszystej tekstury

Pomaga wygładzić teksturę

Zwykłe białko

Vilgain Białko do pieczenia

Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?

Vilgain Białko do pieczenia Vilgain Izolat białka do pieczenia
Rodzaj białka Mieszanka białek mleka Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka
Pochodzenie mleka Dania Dania
Białko 81 % 87 %
Laktoza Wyższa zawartość laktozy Niższa zawartość laktozy
Zalecana ilość zamienników 15‑25 % do 30%
Smak i aromat Bez smaku Bez smaku
Zastosowanie Do pieczenia i gotowania Do pieczenia i gotowania

Składniki

Mieszanka białek mleka ( izolat białkaserwatki , białka mleka ).

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
1553 kJ / 362 kcal
Tłuszcz
1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
0,3 g
- w tym cukry
0,3 g
Białko
87 g
Sól
0,9 g
Opakowanie: 500 g
Opakowanie: 1000 g

Instrukcja użycia

  • Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
  • Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
  • Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,9
128 ocena

Po upieczeniu bułka jest puszysta

Świetny do pieczenia, świetna konsystencja.

Umieściłem białko w budyniu, który pięknie utrzymał swój kształt i grubość. Następnie spróbowałam umieścić je w cieście waflowym, z którym trudniej było pracować, nadal muszę wymyślić konsystencję podczas pieczenia. Smak neutralny

Pieczenie puszyste

17
odpowiedzianych pytań
Witam. Rozumiem, że to białko jest bezsmakowe i przede wszystkim nie zawiera cukru... więc czy mogę go użyć do pieczenia wytrawnych ciast? Z góry dziękuję za odpowiedź.
dobry wieczór, nie wiem czy dobrze rozumiem, białko do wypieków zastępuje do 30% mąki, a to oznacza, że jeśli piekę bułkę z mąki pełnoziarnistej np. ok. 100g to mogę zmniejszyć mąkę i uzupełnić ją białkiem, albo nie zmniejszać mąki i dodać do niej białko. Dziękuję
Witam, czy jest to również białko karmione trawą?
Dzień dobry, jaka jest różnica pomiędzy tym białkiem a tym 81%? :)