Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Izolat białka, który wzbogaci każde Twoje gastronomiczne działanie

Specjalne białko do wypieków? Tak, i to nawet z minimalną zawartością laktozy. Wyjątkowe, wysokiej jakości białko mleka z Danii, które pozwoli wyczarować pełne białka słodkie i słone przysmaki. Zaprojektowane, aby wytrzymać nawet wyższe temperatury i zachować doskonałą konsystencję.

87% najwyższej jakości białka

To, że jest to białko do pieczenia, nie zmienia faktu, że zestawiliśmy je z najlepszych wartościowych białek dostępnych na rynku. Izolat serwatki jest liderem wśród białek, o niższej zawartości tłuszczu i cukru oraz wyższej zawartości białka niż klasyczny koncentrat. Według DIAAS (najbardziej zaawansowanej metodologii określania jakości białka) plasuje się wśród doskonałych źródeł białka, a pod względem użyteczności przewyższa nawet wołowinę.

Doskonała strawność

Niska zawartość tłuszczu i cukru

Pełne spektrum aminokwasów

Naleśniki białkowe, chleb low‑carb

Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.

Idealnie miękka i elastyczna tekstura

Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Nie żeluje w wyższych temperaturach

Przyczynia się do uzyskania puszystej tekstury

Pomaga wygładzić teksturę

Zwykłe białko

Vilgain Białko do pieczenia

Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?

Vilgain Białko do pieczenia Vilgain Izolat białka do pieczenia
Rodzaj białka Mieszanka białek mleka Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka
Pochodzenie mleka Dania Dania
Białko 81 % 87 %
Laktoza Wyższa zawartość laktozy Niższa zawartość laktozy
Zalecana ilość zamienników 15‑25 % do 30%
Smak i aromat Bez smaku Bez smaku
Zastosowanie Do pieczenia i gotowania Do pieczenia i gotowania
Opakowanie: 500 g
100 g
Wartość energetyczna
1553 kJ / 362 kcal
Tłuszcze
1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
0,3 g
- w tym cukry
0,3 g
Białko
87 g
Sól
0,9 g

Składniki

Mieszanka białek mleka (izolat białka serwatki, białka mleka ).

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Instrukcja użycia

  • Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
  • Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
  • Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______