Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO ⁠–⁠ przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych

Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO ⁠–⁠ przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych

🚚
W drodze – spodziewamy się 31. 10.
Dodaj go do obserwowanych, a my poinformujemy Cię, gdy będzie dostępny w magazynie

Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO - gotowane kości drobiowe i warzywa z najwyższej jakości składników

Bulion może być wyjątkowo dobrą bazą do zup, sosów, marynat i wielu innych dań. Jednak przygotowanie takiego uczciwego bulionu zajmuje kilka godzin, a kostka bulionowa jest kiepskim substytutem. Wypróbuj nasz gotowy do użycia bulion z kurczaka, który smakuje jak dopiero co ugotowany. Wykonany z organicznych, lokalnie pozyskiwanych składników, o subtelnym smaku i mnóstwie mikroelementów.

Bulion wyprodukowany wyłącznie z lokalnych, organicznych składników

i ze składników, które naprawdę się tam znajdują. 91% kości kurczaka, warzywa korzeniowe, czosnek i zioła. To wszystko. Nie zawiera soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Mięso z kurczaka i większość użytych warzyw pochodzą z lokalnych gospodarstw w Belgii i są przetwarzane rzemieślniczo.

Wolno ciągniony bulion z dodatkową mocą

Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO jest najpierw gotowany przez co najmniej 24 godziny i zawiera co najmniej 1 kg mięsa i kości na 1 litr końcowego bulionu (ale nie szukaj kawałków mięsa w bulionie). Zapewnia to nie tylko wyrazisty smak i aromat, ale także mnóstwo korzyści odżywczych. Kości są bogatym źródłem wapnia i fosforu, które są również potrzebne dla zdrowych kości i stawów. Bulion z kurczaka zawiera również żelatynę, która jest dobra dla stawów i trawienia, a także może wzmocnić układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości minerałów (m.in. sodu, magnezu, potasu, siarki i krzemu).

Użyj bulionu z kurczaka jako bazy do zup (takich jak ramen), sosów, risotto, kulek poke lub polej nim chiński makaron. Wystarczy dodać bulion zamiast wody i gotowe, a dodatkowo można zrezygnować z kostek bulionowych pełnych sztucznych dodatków.

Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO w punktach:

  • z 91% kości kurczaka
  • jedno opakowanie wystarcza na 5 litrów zupy
  • z warzywami korzeniowymi, czosnkiem i ziołami
  • z lokalnych upraw ekologicznych w Belgii
  • przetwarzanie rzemieślnicze
  • bogata w mikroelementy
  • nie zawiera soli, wzmacniaczy smaku i konserwantów

Składniki

Woda, kości kurczaka* 91%, cebula*, marchew*, seler*, por*, czosnek*, zioła*.

*z upraw ekologicznych.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, skorupiaków, ryb, mleka oraz siarczynów i SO2.

Tabele kaloryczne

100 ml
Wartość energetyczna
66 kJ / 15 kcal
Tłuszcz
< 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
< 0,2 g
Węglowodany
< 0,5 g
- w tym cukry
< 0,5 g
Białko
3,72 g
Sól
0,12 g
Opakowanie: 515 ml

Zalecenia dotyczące przygotowania

  • Jedno opakowanie wystarcza na 5 litrów zupy (dawka jest jedynie orientacyjna i zależy od tego, jak mocny ma być bulion).
  • Dodawać w dowolnym momencie podczas gotowania, aby doprawić potrawę.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Japoński ramen: prosta i szybka zupa

Japoński ramen: prosta i szybka zupa

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
36 ocena

Super jako baza do zup super, moim zdaniem nie ma potrzeby aż tak rozcieńczać jak jest napisane na opakowaniu.

Rosół jest mocny, uczciwy. Po prostu myślałem, że jest pastowaty. Ale to mój błąd.

Doskonały, dodaję do sosów.

Świetny zapach i smak. Używany do zup

2
odpowiedziane pytania
Witam, chciałbym zapytać jak postępować z tym bulionem jeśli chodzi o rozcieńczanie? Rozcieńczać z wodą? Albo jak go używać? Dziękuję.
Witam, po (dla mnie istotnym) komentarzu Zlaty chciałbym wiedzieć, czy po otwarciu należy zamrozić bulion.