Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO – przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych
Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO – przygotowana z minimum 500 g mięsa i kości, do 5 l zupy na opakowanie, z lokalnych składników organicznych
Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO - gotowane kości drobiowe i warzywa z najwyższej jakości składników
Bulion może być wyjątkowo dobrą bazą do zup, sosów, marynat i wielu innych dań. Jednak przygotowanie takiego uczciwego bulionu zajmuje kilka godzin, a kostka bulionowa jest kiepskim substytutem. Wypróbuj nasz gotowy do użycia bulion z kurczaka, który smakuje jak dopiero co ugotowany. Wykonany z organicznych, lokalnie pozyskiwanych składników, o subtelnym smaku i mnóstwie mikroelementów.
Bulion wyprodukowany wyłącznie z lokalnych, organicznych składników
i ze składników, które naprawdę się tam znajdują. 91% kości kurczaka, warzywa korzeniowe, czosnek i zioła. To wszystko. Nie zawiera soli, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Mięso z kurczaka i większość użytych warzyw pochodzą z lokalnych gospodarstw w Belgii i są przetwarzane rzemieślniczo.
Wolno ciągniony bulion z dodatkową mocą
Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO jest najpierw gotowany przez co najmniej 24 godziny i zawiera co najmniej 1 kg mięsa i kości na 1 litr końcowego bulionu (ale nie szukaj kawałków mięsa w bulionie). Zapewnia to nie tylko wyrazisty smak i aromat, ale także mnóstwo korzyści odżywczych. Kości są bogatym źródłem wapnia i fosforu, które są również potrzebne dla zdrowych kości i stawów. Bulion z kurczaka zawiera również żelatynę, która jest dobra dla stawów i trawienia, a także może wzmocnić układ odpornościowy dzięki wysokiej zawartości minerałów (m.in. sodu, magnezu, potasu, siarki i krzemu).
Użyj bulionu z kurczaka jako bazy do zup (takich jak ramen), sosów, risotto, kulek poke lub polej nim chiński makaron. Wystarczy dodać bulion zamiast wody i gotowe, a dodatkowo można zrezygnować z kostek bulionowych pełnych sztucznych dodatków.
Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO w punktach:
- z 91% kości kurczaka
- jedno opakowanie wystarcza na 5 litrów zupy
- z warzywami korzeniowymi, czosnkiem i ziołami
- z lokalnych upraw ekologicznych w Belgii
- przetwarzanie rzemieślnicze
- bogata w mikroelementy
- nie zawiera soli, wzmacniaczy smaku i konserwantów
Składniki
Woda, kości kurczaka* 91%, cebula*, marchew*, seler*, por*, czosnek*, zioła*.
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, skorupiaków, ryb, mleka oraz siarczynów i SO2.
Tabele kaloryczne
100 ml | |
Wartość energetyczna | 66 kJ / 15 kcal |
Tłuszcz | < 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,2 g |
Węglowodany | < 0,5 g |
- w tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 3,72 g |
Sól | 0,12 g |
Zalecenia dotyczące przygotowania
- Jedno opakowanie wystarcza na 5 litrów zupy (dawka jest jedynie orientacyjna i zależy od tego, jak mocny ma być bulion).
- Dodawać w dowolnym momencie podczas gotowania, aby doprawić potrawę.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.