Vilgain Bulion z kurczaka bez soli BIO
Recenzje
Używamy go również do sosów lub zup :)
Super jako baza do zup super, moim zdaniem nie ma potrzeby aż tak rozcieńczać jak jest napisane na opakowaniu.
Rosół jest mocny, uczciwy. Po prostu myślałem, że jest pastowaty. Ale to mój błąd.
Doskonały, dodaję do sosów.
Świetny zapach i smak. Używany do zup
Świetne, wystarczy dodać warzywa lub polać ziemniaki jako sos. Wystarczająco słony.
Doceniam to, że buliony są mniej słone, dzięki czemu mogę kontrolować zawartość soli i nie zmieniać słoności gotowanych potraw. Pachnie pięknie, więc rozcieńczyłam go prawie 1:3 i był w sam raz ze szczyptą soli, ale w naszym domu lubimy gęstsze zupy.
To, co nie podoba mi się w tym produkcie, to fakt, że należy go zużyć w ciągu 3 dni od otwarcia. Można z niego zrobić do 17 litrów zupy lub dodać do innych potraw, ale kiedy jestem sam, nie mam szansy zużyć go w ciągu 3 dni. Nie zauważyłem tego szczegółu podczas zamawiania.
Niestety wielkie rozczarowanie, chyba jedyny produkt z którego nie byłem zadowolony od Vilgain, może nawet zły. Bez smaku, w proporcjach jakie zalecają to byłby kompletny syf.