Vilgain Chleb żytni razowy BIO – 375 g – lekkostrawny, pełny błonnika i omega‑3, tylko 7 składników
Vilgain Chleb żytni razowy BIO – 375 g – lekkostrawny, pełny błonnika i omega‑3, tylko 7 składników
Vilgain Chleb żytni razowy BIO - soczyste pieczywo do domu i podróży
Vilgain Chleb żytni razowy BIO to bardzo lekkostrawny chleb razowy z dodatkiem nasion chia. Ma charakterystyczny świeży smak i aromat, soczystą konsystencję, a także jest wysokiej jakości źródłem makro i mikroelementów. Oprócz wysokiej zawartości błonnika, znajdziesz w nim także kwasy omega‑3 oraz optymalną porcję węglowodanów złożonych, które dodadzą Ci energii. Dzięki temu jest świetnym towarzyszem w kuchni, ale także w podróży.
Produkcja odbywa się w Bawarii pod ścisłym nadzorem ze składników pochodzących od lokalnych plantatorów. Żyto jest wstępnie namaczane i dopiero potem mielone, dzięki czemu ziarno jest aktywowane. Dzięki zastosowaniu aktywowanego ziarna, własnego zakwasu, niższej temperatury pieczenia, a co za tym idzie dwukrotnie dłuższego czasu pieczenia, chleb jest smaczniejszy, bardziej strawny i dłużej zachowuje świeżość niż podobne produkty wytwarzane w standardowym procesie.
Vilgain Chleb żytni razowy BIO w punktach:
- chleb żytni razowy
- charakterystyczny smak i aromat
- źródło wysokiej jakości makro i mikroelementów
- wysoka zawartość błonnika i kwasów omega‑3
- dostarcza energii
- wyprodukowany z lokalnych składników w Bawarii
- świetny do domu i w podróży
Składniki
Całe żyto* 35%, naturalny zakwas 24% (całe żyto*, woda), woda, nasiona chia*(Salvia hispanica) 5%, sól, drożdże*.
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości pszenicy i łubinu.
Tabele kaloryczne
100 g | 1 plaster (ok. 63 g) | |
Wartość energetyczna | 745 kJ / 177 kcal | 469 kJ / 112 kcal |
Tłuszcz | 3 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | 0,2 g |
Węglowodany | 28 g | 18 g |
- w tym cukry | 1,1 g | 0,7 g |
Błonnik | 9,2 g | 5,8 g |
Białko | 4,5 g | 2,8 g |
Sól | 1,0 g | 0,63 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej
16‑24°C. - Chronić przed mrozem.
- Po otwarciu owinąć i przechowywać w lodówce.
- Spożyć jak najszybciej.
- Gwałtowne zmiany temperatury mogą skrócić okres trwałości produktu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.