Spready są bardzo satysfakcjonującym pożywieniem. W ciągu dnia mogą służyć jako śniadanie na początek dnia, zdrowa poranna lub popołudniowa przekąska przekąska lub jako zimna, lżejsza kolacja. Ten jest również pełen białka, którego którego ludziom często brakuje w diecie. Do pasty dodaj pełnoziarnisty żytni chleb, dużą porcję warzyw i masz zdrowy posiłek w kilka minut.
1 porcja zawiera.
- 675 kcal
- 11 g węglowodanów
- 30 g tłuszczów
- 89 g białka
Na 4 porcje
- 2 tuńczyka w sosie własnym
- 200 g cottage cheese
- 1 łyżka śmietanki
- 2 jajka
- 1 łyżka pełnotłustej musztardy
- 1/2 cebuli
- sól
- pieprz
- chleb żytni
- szczypiorek
Przygotowanie
-
Najpierw gotujemy jajko na twardo. Po ugotowaniu wkładamy je pod zimną wodę, aby łatwiej było je obrać.
-
Drobno posiekaj cebulę i dodaj do miski razem z twarogiem, korniszonem i musztardą. z twarogiem, korniszonem i musztardą. Odsącz soki z tuńczyka i dodaj je do reszty składników. do reszty składników. Na koniec dodaj ugotowane na twardo jajka, które posiekać przez sitko do jajek lub drobno nożem. Wszystko razem wymieszać mikserem ręcznym blenderem.
-
Na koniec dopraw pastę solą i pieprzem. Podawaj z chlebem żytnim i posiekanym szczypiorkiem. Skrop pastę cytryną do smaku. Nie zapomnij o warzywach, które dodaje się do pasty.
Smacznego!