A co z tymi wszystkimi gotowanymi jajkami?
Pasta jajeczna to klasyk. Ale mamy dla Ciebie wskazówkę, jak dodać do niego odrobinę szwungu i cieszyć się nim jeszcze bardziej.
Zakup używanych składników do przepisu
8,49 zł
1 porcja zawiera.
- 269 kcal
- 5 g węglowodanów
- 17 g tłuszczów
- 24 g białka
Na 2 porcje
Dla spreadu:
- 4 jajka
- 10 g pełnotłustej musztardy
- 200 g cottage cheese
- 1,5 łyżeczki suszonej cebuli
- 1,5 łyżeczki suszonego czosneku
- pieprz
- sól
Do podania:
- chleb żytni
- szczypiorek
Przygotowanie
-
Obierz jajka na twardo, przekrój na pół, wyjmij żółtka i odłóż białka na bok.
-
Ubij żółtka z musztardą, twarogiem i przyprawami. Na koniec dodaj posiekane białka.
-
Pastę jajeczną doskonale uzupełnia chleb żytni z Vilgain, który jest pięknie soczysty i pożywny.
-
Smacznego!